Εργασίες διαγράμμισης οδών συνολικού μήκους 15.000 τ.μ., σε όλο το εύρος του Δήμου Χανίων

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτό το διάστημα εργασίες διαγράμμισης και επαναδιαγράμμισης τμημάτων του οδικού δικτύου του Δήμου Χανίων, τόσο στον κεντρικό ιστό όσο και στις περιαστικές περιοχές.

Οι εργασίες που γίνονται με μέριμνα της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, καλύπτουν συνολικό μήκος 65 χλμ., σε μία επιφάνεια έκτασης 15.000 τ.μ..

Μάλιστα, οι εργασίες διαγράμμισης επικεντρώνονται σε κόμβους σε κεντρικά και με ιδιαίτερη δυσκολία σημεία της πόλης, καθώς και σε κόμβους του οδικού δικτύου (πεζοδιαβάσεις, STOP, κ.λ.π.) του Δήμου μας.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, επισημαίνει:
«Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας τοποθετήσαμε στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας τη διαχείριση των ζητημάτων της καθημερινότητας. Ο συνολικός μας σχεδιασμός για τις διαγραμμίσεις τοποθετείται στην πεποίθησή μας ότι οι συνδημότες μας αξίζουν το καλύτερο στην καθημερινότητά τους, μεταδίδοντάς τους τη φιλοσοφία μας για τον σεβασμό και την αξιοποίηση του δημόσιου χώρου.

Οι διαγραμμίσεις σε όλο του εύρος του Δήμου μας είναι απαραίτητες για την οδική ασφάλεια, τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, αλλά και για την ασφαλή κίνηση των πεζών. Ιδιαίτερη δε έμφαση δίνουμε στους δρόμους, που βρίσκονται σχολικά κτήρια, καθώς και σε κεντρικούς κόμβους μεγάλης κυκλοφορίας.

Καθημερινά, με διαρκή προσπάθεια, βελτιώνουμε την καθημερινότητα όλων μας, διορθώνοντας καταστάσεις αυτονόητες, που παρέμεναν στάσιμες για πολλά χρόνια».

Σύμφωνα με τον συνολικό σχεδιασμό, σχετικές εργασίες έχουν εκτελεστεί  -ή πρόκειται να εκτελεστούν– σε όλες τις κεντρικές οδούς της πόλης, καθώς και στις συνδετήριες οδικές αρτηρίες/εισόδους-εξόδους των Χανίων. Ενδεικτικά, οι επεμβάσεις περιαστικά περιλαμβάνουν κεντρικές οδούς στις εξής περιοχές:

  • Ακρωτήρι (οδός Αριστοτέλους, κεντρικός από Κουνουπιδιανά έως Χωραφάκια, Καμπάνι, Άγιο Ονούφριο).
  • Σούδα (οδοί Εθν. Βενιζέλου, 25ης Μαρτίου, Βλητές, τμ. λεωφ. Καραμανλή)
  • Νεροκούρου
  • Μουρνιές
  • Αγυιά
  • Περιβόλια
  • Νέα Κυδωνία (Αγ. Απόστολοι και Π.Ε.Ο. έως Σταλό)
Share this

You may also like...