Στ. Αρναουτάκης: «Η Κρήτη μπορεί να είναι ηγέτιδα δύναμη του τουρισμού»

«Η Κρήτη μπορεί να είναι ηγέτιδα δύναμη του τουρισμού και ο οδικός χάρτης είναι η Εθνική Στρατηγική για τον ελληνικό τουρισμό 2030», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από το βήμα της εκδήλωσης που οργάνωσε στο Ηράκλειο ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) για την παρουσίαση της πρότασης που αφορά την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στην Κρήτη στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής που παρουσίασε ο Σύνδεσμος μέσα από σχετικές μελέτες που εκπόνησε.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης επεσήμανε πως η Κρήτη διατηρεί ισχυρό τουριστικό πλεονέκτημα. Παραμένει ελκυστικός και ασφαλής προορισμός, γεγονός που την καθιστά ανταγωνιστική έναντι άλλων ευρωπαϊκών περιοχών. «Με αυτό το δεδομένο ο τουρισμός μπορεί να γίνει η μηχανή, η οποία θα συνθέσει τα επιμέρους συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, προκειμένου η Κρήτη να μετατραπεί σε ηγέτιδα δύναμη, στηρίζοντας παράλληλα τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση, τις κατασκευές, τη γαστρονομία και τη βιομηχανία», είπε.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης υπογράμμισε πως μέσα σε αυτό το πλαίσιο, «η Εθνική Στρατηγική για τον Ελληνικό Τουρισμό 2030, αποτελεί τον Οδικό Χάρτη για τα επόμενα χρόνια», θέτοντας ως προτεραιότητες για την στήριξη του τουρισμού, τις δημόσιες υποδομές, την επιμήκυνση της σεζόν, τις νέες μορφές τουρισμού, τις νέες αγορές, καθώς και την προσέλκυση επενδύσεων ποιοτικού τουρισμού.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης σημείωσε πως στην πορεία αυτή θα πρέπει να είναι όλοι μαζί, με στόχο την ανασυγκρότηση της επιχειρηματικότητας και την περαιτέρω ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Για τους λόγους αυτούς, ο Σταύρος Αρναουτάκης υπογράμμισε πως είναι σημαντικό να προχωρήσει ο τουρισμός με την στήριξη των εργαζομένων και την αναβάθμιση των δομών εκπαίδευσης σε Χερσόνησο και Άγιο Νικόλαο. Για να γίνει ο τουρισμός, το όχημα συνένωσης των επιχειρήσεων του τουρισμού, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών.

Share this

You may also like...