Αρναουτάκης: «Όλοι μαζί για το αποφασιστικό βήμα για το βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο του τουρισμού»

«H Περιφέρεια Κρήτης είναι έτοιμη για την ανάπτυξη νέων πρωτοβουλιών, προκειμένου όλοι μαζί να κάνουμε το αποφασιστικό βήμα για το βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο τουριστικής διακυβέρνησης», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, χαιρετίζοντας τις εργασίες του πρώτου Φόρουμ Βιώσιμης Φιλοξενίας που διοργανώθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Το φόρουμ φέρνει στο επίκεντρο του διαλόγου το Ελληνικό Σύμφωνο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας, το οποίο προωθεί τη συνεργασία διαφόρων επιχειρηματικών κλάδων στην προσπάθεια για την εξασφάλιση των όρων της βιώσιμης ανάπτυξης.

«Στην Περιφέρεια Κρήτης, μέσα από τον ολοκληρωμένο Στρατηγικό μας Σχεδιασμό για τον τουρισμό, υλοποιούμε έναν ανοικτό κύκλο παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών, επισημαίνοντας σε κάθε ευκαιρία ότι το μέλλον του τουρισμού είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη βιώσιμη ανάπτυξη, το σεβασμό στο περιβάλλον, στην κοινωνία και στον άνθρωπο», ανέφερε ο Περιφερειάρχης. Ο Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στις προκλήσεις του τουρισμού με ορίζοντα την εθνική στρατηγική για τον ελληνικό τουρισμό 2030 και το μοντέλο και τους κανόνες που πρέπει ν’ ακολουθηθούν. «Οι αλλεπάλληλες κρίσεις λειτουργούν ήδη ως επιταχυντές των εξελίξεων, αλλά και ως ευκαιρία να αναδειχθούμε ακόμα πιο ισχυροί στον διεθνή ανταγωνισμό», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, δίνοντας συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πρωτοβουλία.

Share this

You may also like...