Εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις δρόμων και αυλών σχολείων στον Δήμο Ηρακλείου και στις Τοπικές Κοινότητες

Στην υπογραφή συνολικά επτά (7) συμβάσεων για ασφαλτοστρώσεις δρόμων και αυλών σχολείων, προχώρησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινός, το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Μαΐου, στο γραφείο του στη Λότζια , παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας Γιώργου Καραντινού και εκπροσώπων των αναδόχων  εταιρειών.

Σύμφωνα με τις συμβάσεις προβλέπεται το φρεζάρισμα και η ασφαλτόστρωση  δρόμων και αυλών  σχολικών συγκροτημάτων που βρίσκονται στο  Δήμο  Ηρακλείου καθώς  και η ανακατασκευή οδών εντός των τειχών της πόλης με μικρό πλάτος και αρκετά εμπόδια.  Οι συμβάσεις αυτές αφορούν στην 1η, 2η,3η και 4η κοινότητα της Δημοτικής Ενότητας Ηρακλείου, περιοχές της
Τοπικής Κοινότητας Βασιλειών και περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Τεμένους και Παλιανής.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των 7 έργων είναι  35.464.000 ευρώ

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η υπογραφή των συμβάσεων για τις περιοχές Νέας Αλικαρνασσού και Δημοτικής ενότητας Γοργολαΐνη συνολικού προϋπολογισμού 7.688.000,00 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Απριλίου 2022 υπεγράφη ακόμα μία σύμβαση για ασφαλτοστρώσεις  προϋπολογισμού 5.999.060,91 ευρώ.

Οι εργασίες σε όλες τις παραπάνω περιοχές θα γίνονται αφού έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις από άλλους φορείς (ΔΕΥΑΗ – ΟΤΕ – ΔΕΔΔΗΕ – WIND).

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος σχετικά: «Υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που έχει  γίνει ποτέ στο Ηράκλειο. Γνωρίζουμε ότι η κακή  ποιότητα του οδοστρώματος αποτελεί διαχρονικό και μείζον πρόβλημα για την πόλη μας. Για αυτό και εκπονήσαμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, με το οποίο πιστεύουμε ότι σε βάθος τριετίας η κατάσταση θα βελτιωθεί αισθητά και μαζί θα βελτιωθεί και η καθημερινότητα των δημοτών. Με την υπογραφή αυτών των εφτά συμβάσεων, καθώς και της μίας που έχει προηγηθεί αλλά και των δύο που έπονται, κάνουμε το καθοριστικό βήμα για να κερδίσουμε τη μάχη της λακκούβας».

Share this

You may also like...