Σύλληψη δυο διακινητών στη Σάμο

Στη σύλληψη μιας 59χρονης ημεδαπής και ενός 33χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, τα στελέχη του Λιμεναρχείου Σάμου, για διευκόλυνση παράνομης εισόδου μεταναστών υπηκόων τρίτων χωρών κατά παράβαση του άρθρου 29 παρ. 5. του Ν. 4251/14 και για διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών κατά παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Σάμου ότι ταχύπλοο σκάφος το οποίο προερχόταν από έναντι τουρκικές ακτές, αποβίβασε αλλοδαπούς στην χερσαία περιοχή “ΚΟΥΡΟΥΝΤΕΡΕ”, βόρεια ν. Σάμου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Σάμου, όπου εντόπισαν στην ανωτέρω περιοχή επαγγελματικό ταξί με οδηγό την 59χρονη και συνοδηγό τον 33χρονο, ο οποίος είχε μισθώσει το εν λόγω ταξί από την περιοχή “ΒΑΘΥ” ν. Σάμου και επιβίβασε τρεις (03) αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν αφιχθεί πρόσφατα και στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από τη Λιμενική Αρχή Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το προαναφερθέν όχημα ταξί, ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς και τα χρηματικά ποσά των 180,00 ευρώ, των 240,00 δολαρίων καθώς και των 420 τουρκικών λιρών, το σύνολο των οποίων εντοπίστηκε κατόπιν σωματικού ελέγχου του 33χρονου.

Share this

You may also like...