300.000 ευρώ για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών στο Δήμο Ρεθύμνου

Επικοινωνία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ. Στέλιο Πέτσα πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, με αφορμή την έγκριση χρηματοδότησης του Δήμου Ρεθύμνης με το ποσό των τριακοσίων χιλιάδων ευρώ (300.000,00€) για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες καθώς και για την επιχορήγηση του Δήμου Αμαρίου με το συνολικό ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000,00 €) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για την «Ενεργειακή αναβάθμιση, αντικατάσταση στέγης και ανάπλαση αύλειου χώρου σχολικού συγκροτήματος Πλατάνου». Επιπρόσθετα, ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε τον Ρεθεμνιώτη Βουλευτή σχετικά με την αντίστοιχη έγκριση Χρηματοδότησης του Δήμου Αγίου Βασιλείου για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που αναμένεται το προσεχές διάστημα. Παράλληλα, έγινε μια συνολική συζήτηση τόσο για τα ήδη σημαντικά έργα που έχουν ενταχθεί στο «Αντώνης Τρίτσης» όσο και για τις προτεραιότητες των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ρέθυμνου που εκκρεμούν.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Κεφαλογιάννη:

«Μέσα σε μια εξαιρετικά κρίσιμή περίοδό η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση δεν αποτελεί απλά μια επιλογή αλλά μια επιβεβλημένη στόχευση προκειμένου να υλοποιηθεί ένας ολοκληρωμένος αναπτυξιακός σχεδιασμός για το Ρέθυμνο. Σε αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωράει μεθοδικά   στην   υλοποίηση ενός   ολοκληρωμένου   σχεδιασμού   ο   οποίος έχει να επιδείξει   μετρήσιμα   και   ουσιαστικά   αποτελέσματα.

Οι Δήμοι του Ρεθύμνου στο σύνολο τους αξιοποίησαν στο έπακρο τις προσκλήσεις που τους παρείχε το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», καταθέτοντας ο καθένας ξεχωριστά έναν ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο σχεδιασμό στον οποίο περιλαμβάνονται έργα υψηλής προτεραιότητας. Ενοποιήσαμε τις προτάσεις και από την απαρχή του προγράμματος σε συνεργασία με τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, καταθέσαμε ένα πλήρες υπόμνημα έργων και προτεραιοτήτων για την τρέχουσα περίοδο.

Σε αυτή την κατεύθυνση σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη επιτευχθεί η έγκριση σημαντικών έργων όπως η «Αποχέτευση οικισμών δημοτικών διαμερισμάτων Αρκαδίου-Ν. Φωκά του Δήμου Ρεθύμνης», προϋπολογισμού 2.594.174,48 ευρώ, το «Κέντρο Ιστορικής και Πολιτιστικής Προβολής Δήμου Μυλοποτάμου Σταύρος & Λυκούργος Καλλέργης», προϋπολογισμού 165.720,00 ευρώ, και η «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Αμαρίου», προϋπολογισμού 2.532.716,39. Αντιστοιχα για το Δήμο Ρεθύμνου έχει ήδη πάρει το πράσινο φως για ένταξη το εμβληματικό έργο του πάρκινγκ των 4ων Μαρτύρων προϋπολογισμού σχεδόν 24 εκ. ευρώ και η κατασκευή νέου σχολείου στην περιοχή του Ρουσσοσπιτίου, ενώ το έργο του κτηρίου της Φιλαρμονικής προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ, όπως και αυτό του 16ου Δημοτικού Σχολείου προϋπολογισμού 3,6 εκ. ευρώ, έχουν αντίστοιχά ενταχθεί. Αντίστοιχα για το Δήμο Αγ. Βασιλείου έχουν ενταχθεί μεταξύ άλλων σημαντικά έργα αγροτικής οδοποιίας και ύδρευσης προϋπολογισμού 925.000 ευρώ και 761.000 ευρώ καθώς και έργα συλλογής, μεταφοράς και διάθεσης λυμάτων προϋπολογισμού 4.860.000 ευρώ, ενώ τέλος και ο Δήμος Ανωγείων έχει εντάξει δράσεις αντισεισμικής προστασία, προϋπολογισμού 27.500 ευρώ καθώς και τη δημιουργία του Αστεροσχολείου προϋπολογισμού 983.000 ευρώ.

Με δεδομένο ότι το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ενταχθούν σειρά ακόμα σημαντικών έργων σύμφωνα πάντοτε με την προτεραιοποίηση η οποία έχει τεθεί από τους ίδιους τους Δήμους είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα στη βάση αυτού του σχεδιασμού. Παράλληλα, με ενημέρωσε για την έγκριση χρηματοδότησης του Δήμου Ρεθύμνης με το ποσό των τριακοσίων χιλιάδων ευρώ (300.000,00€) για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες καθώς και για την επιχορήγηση του Δήμου Αμαρίου με το συνολικό ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000,00 €) για την «Ενεργειακή αναβάθμιση, αντικατάσταση στέγης και ανάπλαση αύλειου χώρου σχολικού συγκροτήματος Πλατάνου». Θέλω να τον ευχαριστήσω για την πραγματικά αρίστη και γόνιμή συνεργασία και κυρίως για τη σταθερή του στήριξη σε κάθε αναπτυξιακή πρόταση της περιοχής μας».

Share this

You may also like...