Με επιτυχία οι παράλληλες εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου για τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι παράλληλες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου την Τρίτη  26 Απριλίου 2022,  στο πλαίσιο του  ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος. Στόχος τον εκδηλώσεων ήταν η ανάδειξη της σημασίας του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, άθλησης, αναψυχής και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των χρηστών του.

Συγκεκριμένα, στο αίθριο της Λότζια παρουσιάστηκε η έκθεση  ζωγραφικής μαθητών δημοτικών σχολείων της Νέας Αλικαρνασσού (1ο, 2ο, 4ο και 5ο) και του Δήμου Ηρακλείου (13ο και 42ο) με θέμα το ποδήλατο ενώ στον ίδιο χώρο δημιουργήθηκε και προσωρινός σταθμός με τα ποδήλατα του Δήμου Ηρακλείου, τα οποία ήταν διαθέσιμα στο κοινό για κοντινές ποδηλατοβόλτες.

Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον είχε και η διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Το Ποδήλατο ως μέσο άθλησης και Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας».

Τοποθετήθηκαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος & Αθλητισμού, Κώστας Βαρδαβάς, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Πρασίνου & Καθημερινότητας Γιάννης Αναστασάκης, ο καθηγητής Ε.Μ.Π., συγκοινωνιολόγος-πολεοδόμος Θάνος Βλαστός, η Τοπογράφος, Μηχανικός – Πολεοδόμος Μαρία Σίτη, ο διευθυντής της Cycling Greece Θάνος Γεωργίου, ο πρωταθλητής Ελλάδος στην Ποδηλασία και προπονητής Βασίλης Αναστόπουλος.

Τις εκδηλώσεις στο αίθριο της Λότζια παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Κώστα Βαρδαβά.

Υπενθυμίζεται ότι η επίσημη παρουσίαση των ομάδων που συμμετέχουν στον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος είναι προγραμματισμένη για τις 5 το απόγευμα της Τρίτης 26 Απριλίου, στο Ενετικό Λιμάνι ενώ η εκκίνηση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης 27 Απριλίου, στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Share this

You may also like...