Στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης το νέο ΔΣ του Συλλόγου Παραδοσιακών Ερασιτεχνών Αλιέων Ρεθύμνης (Σ.Π.Ε.Α.Ρ.)

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, πραγματοποίησε  το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Παραδοσιακών Ερασιτεχνών Αλιέων Ρεθύμνης (Σ.Π.Ε.Α.Ρ.) στο πλαίσιο ανάληψης των καθηκόντων του.

Ο Πρόεδρος, κ. Εμμανουήλ Βεριδάκης και τα μέλη του Συλλόγου ενημέρωσαν την κα Λιονή για τα ζητήματα, που αφορούν στον κλάδο και τη στοχοθεσία του νέου ΔΣ. Μεταξύ αυτών ήταν το ζήτημα της υπεραλίευσης και η επιτακτική ανάγκη απαγόρευσης των τρατών πλησίον των ακτών καθώς εγκυμονεί κινδύνους για τα υδάτινα οικοσυστήματα και την αναπαραγωγή των ψαριών.

Μάλιστα, άμεσα ο Σύλλογος Παραδοσιακών Ερασιτεχνών Αλιέων Ρεθύμνης θα αποστείλει στη κα Λιονή σχετικό υπόμνημα με τις επισημάνσεις του, ώστε να γίνει παρέμβαση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Επιπροσθέτως, έγινε αναφορά στο θέμα της κατασκευής προβλήτας στη δυτική είσοδο του ανατολικού αλιευτικού καταφυγίου Ρεθύμνου για χρήση αποκλειστικά από σκάφη ερασιτεχνών αλιέων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, ευχήθηκε στο νέο Δ.Σ. καλή επιτυχία στα καθήκοντά του και τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και οι αρμόδιες Υπηρεσίες της θα συνδράμουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους κάθε προσπάθεια του Συλλόγου για την υλοποίηση των στόχων του.

Share this

You may also like...