Ερντογάν: Ευθεία επίθεση στη Δύση

Επίθεση κατά της Δύσης έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Τουρκία. Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στο «καλό παρελθόν» της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, επιχειρώντας να δημιουργήσει κλίμα εν όψει των εκλογών του 2023.

«Κάναμε ό, τι μέχρι χθες μας έλεγαν ότι δεν μπορούμε και συνεχίζουμε, πετύχαμε όλα όσα μας έλεγαν δεν θα καταφέρετε, γιατί η Τουρκία είναι μία χώρα που έσκισε τα πουκάμισα που της είχαν φορέσει, έσπασε τα δεσμά που της έδεναν τα πόδια, γκρέμισε τα τείχη που της είχαν χτίσει στο παρελθόν και έβαλε τέλος στις υποθήκες που της είχαν επιβάλει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, κάνοντας λόγο για ένα λαμπρό μέλλον που περιμένει τη χώρα και θα αξίζει κάθε βάρος που σηκώνει.

Με αναφορές στο μεγαλειώδες παρελθόν της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο Τούρκος πρόεδρος επιχειρεί για μία ακόμα φορά να στρέψει την προσοχή μακριά από την οικονομία και να παρουσιάσει την Τουρκία ως μία δύναμη με μέλλον ενόψει και των εκλογών του 2023.

Ιστορική αναδρομή
Ο Ερντογάν κάνοντας μία ιστορική αναδρομή ανέφερε ότι η Τουρκία είδε μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο την κατάρρευση του κράτους της ηλικίας 600 ετών και κατάφερε με τον «Εθνικό Αγώνα» να σώσει όσα εδάφη μπορούσε, σε σχέση με αυτά που προσπάθησαν να της επιβάλουν με τη Συνθήκη των Σεβρών.

«Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αντιμετωπίσαμε την υποκρισία των Συμμαχιών που όλο μας κράτησαν στην άκρη» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ υποστήριξε ότι κάθε φορά που η Τουρκία προσπαθούσε να κάνει τη δική της πολιτική και οικονομική πορεία βρισκόταν εν μέσω «πραξικοπημάτων, αστάθειας και κρίσεων».

Ο Τούρκος πρόεδρος διεμήνυσε ότι η Τουρκία είναι μία χώρα ισχυρή που ορίζει τον εαυτό της και μπορεί να αναπτύξει και να εφαρμόσει τα δικά της οικονομικά και κοινωνικά προγράμματα.

Για την αλλαγή ονόματος
Χαρακτήρισε σύμβολο της νέας εποχής της χώρας την αλλαγή του ονόματος από Turkey σε Turkiye στα Ηνωμένα Έθνη την περασμένη εβδομάδα.

«Μας περιμένει ένα λαμπρό μέλλον, αξίζει κάθε ταλαιπωρία που υποφέρουμε, κάθε βάρος που σηκώνουμε. Κάθε απόσταση που διανύουμε στην οικοδόμηση μιας μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας είναι ένα βήμα προς ένα ευημερούν μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας» είπε ο Ερντογάν, για να συμπληρώσει ότι για αυτό χρειάζεται ενότητα.

Για την οικονομία
Και ενώ ο πληθωρισμός στην Τουρκία καλπάζει και διαλύει την αγοραστική δύναμη των πολιτών, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι στην πραγματικότητα η χώρα δεν έχει πρόβλημα πληθωρισμού με τη τεχνική έννοια του όρου, αλλά πρόβλημα κόστους ζωής. Έστειλε, δε, μήνυμα ότι θα συνεχίσει την οικονομική πολιτική που ακολουθεί, θα συνεχίσει τη μείωση επιτοκίων και θα χαλάσει τα παιχνίδια των χρηματιστών…

Πηγή in.gr

Share this

You may also like...