Έτοιμες δύο ακόμα σύγχρονες παιδικές χαρές στο κέντρο του Ηρακλείου

Δύο νέες παιδικές χαρές στο κέντρο του Ηρακλείου, που έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και είναι έτοιμες να παραδοθούν προς χρήση το επόμενο διάστημα επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Απριλίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη. Πρόκειται για την παιδική χαρά στο Πάρκινγκ Βίγλας (Πρώην Λούνα Πάρκ), και την παρακείμενη στο Πάρκο Γεωργιάδη. Δύο ακόμα νέοι σύγχρονοι χώροι αναψυχής που απευθύνονται σε παιδιά νηπιακής , παιδικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας και έχουν κατασκευαστεί βάσει των προβλεπόμενων κανόνων ασφαλείας, προστίθενται στην καθημερινότητα των δημοτών του κέντρου της πόλης .

Παιδική χαρά Βίγλας

Η νέα παιδική χαρά βρίσκεται σε ένα πολύ κομβικό σημείο του κέντρου της πόλης του Ηρακλείου και γειτνιάζει με το Πάρκο Γεωργιάδη, την Πλατεία Ελευθερίας και την Ενετική Πύλη του Αγίου Γεωργίου, ενώ βρίσκεται απέναντι από το Μνημείο του Ελευθερίου Βενιζέλου. Ο χώρος διαθέτει τρεις εισόδους και είναι διαμορφωμένος σε δυο επίπεδα τα οποία συνδέονται μεταξύ του με ράμπα

Η επιλογή της θεματικής ενότητας των κεντρικών εξοπλισμών έγινε με γνώμονα την ιστορική και αρχαιολογική αξία του χώρου. Στο κατώτερο επίπεδο που βρίσκεται στην περίοπτη θέση της παιδικής χαράς επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, έχει  τοποθετηθεί ένα μεγάλο κάστρο παραπέμποντας στην ονομασία του Ηρακλείου από την Ενετοκρατία και έπειτα, ενώ στο πίσω και ανώτερο τμήμα έχει διαμορφωθεί ένας μικρός συνοικισμός παραπέμποντας στον συνοικισμό της Βίγλας. Οι εξοπλισμοί και τα παιχνίδια καλύπτουν τις λειτουργίες της ολίσθησης, της αιώρησης, της αναρρίχησης, της ισορροπίας, της ταλάντωσης, της αναπήδησης και  της περιστροφής.

Παιδική χαρά Πάρκου Γεωργιάδη

Η νέα παιδική χαρά βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα του Πάρκου, βορείως της υφιστάμενης, διαθέτει πυκνή φύτευση από ψηλά δέντρα και έχει έκταση 500 τ.μ. περίπου. Δεδομένου ότι βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με την παιδική χαρά Βίγλας ,  ο εμπλουτισμός του θεματικού περιεχομένου σχετίζεται με τα ιστορικά στοιχεία του Ηρακλείου. Έτσι, ως κεντρικός εξοπλισμός έχει τοποθετηθεί ένα μεγάλο πειρατικό καράβι. Προκειμένου να ενισχυθεί το φυσικό στοιχείο του περιβάλλοντος χώρου, το μεγαλύτερο μέρος των εξοπλισμών  είναι κατασκευασμένο από φυσική ξυλεία και οι επιφάνειες πτώσης από φυσικά υλικά. Οι απαιτούμενες ζώνες όδευσης διαμορφώθηκαν από χωμάτινο σταθεροποιημένο δάπεδο. Το μεγαλύτερο μέρος των εξοπλισμών  είναι προσβάσιμο και από παιδιά με αναπηρίες.

Επίσης, η παιδική χαρά έχει εξοπλιστεί µε επαρκή αριθµό καθιστικών και κάδων απορριμμάτων, βρύση και περίφραξη.

Share this

You may also like...