Γεωργιάδης: Έχω υπάρξει θύμα τέτοιου τύπου χτυπημάτων πάνω από 20 φορές- Δεν είναι προσωπικό το θέμα

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη του τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και στον δημοσιογράφο, κ. Γιώργο Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1, σχολίασε την επίθεση στο πολιτικό του γραφείο:

«Έχω υπάρξει θύμα τέτοιου τύπου χτυπημάτων πάνω από 20 φορές. Δεν είναι προσωπικό το θέμα. Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει στόχοι επιθέσεων πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Αυτά είναι άνανδρα χτυπήματα από ανθρώπους που εχθρεύονται τη δημοκρατία. Είναι πολύ θετικό ότι είχαμε την καταδίκη αυτής της επίθεσης από όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου χωρίς περιστροφές και χωρίς μισές κουβέντες».

 

Την ίδια ώρα σχετικά για το αν επαρκούν τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση δήλωσε τα εξής:

«Ναι, υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση, πολύ μεγάλη δυσκολία και πολύ μεγάλη ακρίβεια. Τα αντιλαμβανόμαστε, τα αναγνωρίζουμε και δίνουμε μάχη για αυτά.

Έχουμε άπειρες δυνατότητες; Όχι, είναι η απάντηση. Έχουμε δύο βάρκες τις οποίες πρέπει να ισορροπήσουμε. Η μία βάρκα είναι οι πραγματικές ανάγκες των πολιτών και κυρίως των πιο ευάλωτων, τις οποίες και στόχευαν τα μέτρα και η άλλη είναι οι αντοχές της οικονομίας».

 

«Τη μέρα που ανακοινώσαμε τα μέτρα, ένας μεγάλος οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε την Ελλάδα και πλέον είμαστε μόλις μισό βήμα πριν από την επενδυτική βαθμίδα. Στην έκθεσή του ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι ο λόγος που αναβαθμίζει τώρα την Ελλάδα, είναι διότι διαπίστωσε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση είναι μέτρα συνετά που τα αντέχει η ελληνική οικονομία και δεν γίνονται για πολιτικούς λόγους».

 

«Έχουμε ζήσει και το 2010 με τον Γιώργο Παπανδρέου και το 2015 με το δημοψήφισμα. Πλέον ξέρουμε ότι όταν οι οίκοι αξιολόγησης σε βάλουν στο στόχαστρο, ούτε νταούλια υπάρχουν, ούτε ζουρνάδες. Αν σε βάλουν στο μάτι, στο τέλος την πληρώνει ο λαός. Άρα, δεν παίζουμε με αυτά τα θέματα».

 

«Η οικονομία είναι ψυχολογία. Σήμερα έχουμε πόλεμο και στον πόλεμο πρέπει να κινούμαστε προσεκτικά. Δεν είναι η ώρα για το «Τσοβόλα δώστα όλα». Δεν είναι αυτή η στιγμή».

 

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Share this

You may also like...