Έρχονται τα ηλεκτρικά ποδήλατα του Δήμου Ηρακλείου

Ένα σημαντικό βήμα για την απόκτηση ηλεκτρικών ποδηλάτων και την εγκατάσταση αυτόματου συστήματος ενοικίασής τους έκανε ο Δήμος Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η πρόταση την οποία υπέβαλλε για χρηματοδότηση στην πράξη «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας (εκτός Δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρο Ανάπτυξη» (Υ.ΜΕ. ΠΕΡ. Α.Α.)

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 440.713,09 €. Αφορά στην προμήθεια και στην εγκατάσταση ενός αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος, που θα δίνει στους δημότες την ευχέρεια να παραλαμβάνουν, να χρησιμοποιούν και να επιστρέφουν τα ηλεκτρικά ποδήλατα, συνολικά 66, που πρόκειται να αποκτήσει ο Δήμος στο πλαίσιο του ίδιου έργου. Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε οκτώ σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισης, σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά, η συγκεκριμένη δράση: « Είναι το επόμενο βήμα στην πολιτική του Δήμου Ηρακλείου προκειμένου να ενισχύσει κι άλλο τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στην πόλη και να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων».

Μέσα στους επόμενους μήνες και εφόσον ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, θα προχωρήσει και η δημοπράτηση του έργου.

Share this

You may also like...