Στο Ηράκλειο η πρώτη συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «MC – VIEW» για τον εντοπισμό των fake news

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος «MC – VIEW», στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Ηρακλείου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως τις 19 Μαΐου, 2022, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου στη Λότζια και συμμετείχαν επίσης οι εταίροι από την Πολωνία Πορτογαλία, Ιταλία, και Ισπανία.

Το πρόγραμμα «Media literacy and Critical VIEWing as effective outreach to learning throughout life by people with fewer opportunities» -«Επιμόρφωση πάνω στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και ανάπτυξη Κριτικής Σκέψης για αποτελεσματική Διά Βίου Μάθηση σε ανθρώπους με λιγότερες ευκαιρίες» με ακρωνύμιο «MC-VIEW» είναι ενταγμένο στο ευρύτερο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Erasmus+».

Στην έναρξη των εργασιών απεύθυνε χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ανάπτυξης της Υπαίθρου και Τουρισμού, κος Σισαμάκης Γιώργος ο οποίος αφού καλωσόρισε στο Ηράκλειο τους συμμετέχοντες, τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης πάνω στα fake news, τα οποία αποτελούν μια από τις μάστιγες της εποχής μας: «Η διασπορά ψευδών ειδήσεων όχι μόνο διαστρεβλώνει την αλήθεια και οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα, αλλοιώνει ευθέως και την ποιότητα της Δημοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου στη συνάντηση έλαβαν μέρος η Συντονίστρια του Προγράμματος Ζαχαρένια Δρόσου (Διευθύντρια Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής), ο Υπεύθυνος Έργου Γιάννης Φανταουτσάκης (στέλεχος του Τμήματος Πληροφορικής) καθώς και τα στελέχη του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ζαχαρένια Βιτώρου και Πελαγία Σαββάκη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε και ειδικό work shop με αντικείμενο την εκπαίδευση πάνω στα fake news και τις διαδικτυακές απάτες.

Share this

You may also like...