Στα Σχολεία η κινητή οδοντιατρική μονάδα της Περιφέρειας Κρήτης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας, η οποία εορτάζεται στις 20 Μαρτίου, η Περιφέρεια Κρήτης ανακοινώνει την συνέχιση της λειτουργίας της Κινητής Οδοντιατρικής Μονάδας στα σχολεία της Κρήτης από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία τα τελευταία δύο χρόνια, μετέβαλλαν καθοριστικά τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Με αυτό το δεδομένο η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα προσωρινά ανέστειλε τη λειτουργία της.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή και σε συνεννόηση με τους φορείς της Εκπαίδευσης και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης την ερχόμενη Δευτέρα η Μονάδα ξεκινάει το ταξίδι της πρόληψης  πραγματοποιώντας τον απαραίτητο οδοντιατρικό έλεγχο και φθορίωση  στους μαθητές. Δευτέρα 21/3 στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Τρίτη 22/3 στο 18ο και Τετάρτη 23/3 στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος και υπεύθυνος για τη λειτουργία της Μονάδας κ. Γιώργος Πιτσούλης δήλωσε: «η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας μας υπενθυμίζει την αξία της διαφύλαξης της στοματικής υγείας, ιδιαίτερα και των μικρών μαθητών. Ως Περιφέρεια Κρήτης, χαιρόμαστε ιδιαίτερα καθώς τις επόμενες ημέρες ανοίγει ένας καινούριος διαρκής κύκλος παρεμβάσεων και επισκέψεων της Κινητής Οδοντιατρικής Μονάδας στα σχολεία της Κρήτης. Τα παιδικά χαμόγελα δίνουν δύναμη σε όλους και μας υπενθυμίζουν ότι το αύριο θα είναι πιο φωτεινό. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους γονείς και κηδεμόνες και τους φορείς της εκπαίδευσης για τη συνεργασία και το συντονισμό των δράσεών μας».

Share this

You may also like...