Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στα Κύθηρα το Διήμερο Συνέδριο με θέμα «Νησιωτική Αυτοδιοίκηση: Προκλήσεις και Προοπτικές»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στα Κύθηρα το Διήμερο Συνέδριο με θέμα «Νησιωτική Αυτοδιοίκηση: Προκλήσεις και Προοπτικές» στις 22 έως και 24 Σεπτεμβρίου που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Κ.Ε.Δ.Ε, με επικεφαλής τους κ.κ. Ηλία Αποστολόπουλο, Πρόεδρο του ΙΤΑ και Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού και  Ευστράτιο Χαρχαλάκη, Δήμαρχο Κυθήρων και Αντικυθήρων.

Το παρών έδωσαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μανώλης Κουτουλάκης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ και πρ. Δήμαρχος Χαϊδαρίου, κ. Δημήτρης Μαραβέλιας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ και πρ. Δήμαρχος Πόρου κ. Σπύρος Σπυρίδων, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων, κ. Σεραφείμ.

Διαδικτυακά, έκαναν παρέμβαση ο  Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης Πρόεδρος του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Leendert Verbeek και ο Πρόεδρος του ΙΤΑ και Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος.

Στις Εργασίες του Συνεδρίου, συμμετείχαν Δήμαρχοι Νησιών και Αστικών Δήμων από όλη την Ελλάδα, Μέλη του Διοικητικού και του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΤΑ, εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών φορέων και διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, οι οποίοι ανέλυσαν διεξοδικά σημαντικά ζητήματα της καθημερινότητας και της λειτουργίας των Νησιωτικών Δήμων.

Οι βασικές ενότητες του Συνεδρίου ήταν οι ακόλουθες:

«Θεσμική Θωράκιση των Νησιωτικών Δήμων».
«Νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία: Υποδομές και Ψηφιακός Μετασχηματισμός».
«Πολιτική Προστασία και Περιβάλλον».
«Γεωγραφική Απομόνωση: Πρόβλημα ή Πλεονέκτημα;».
«Τουρισμός και Φέρουσα Ικανότητα των Υποδομών».
«Ο Ελληνικός Νησιωτικός Χώρος στο Πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Πολιτικών».

Share this

You may also like...