Κρήτη: Υπογραφή σύμβασης νέου οδικού έργου στον δήμο Κισάμου

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, υπέγραψε την σύμβαση ενός ακόμα σημαντικού οδικού έργου που θα ενισχύσει την οδική ασφάλεια στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Κισάμου προϋπολογισμού 3 εκατ.€.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Χανίων Νίκου Καλογερή του δημάρχου Κισάμου Γιώργου Μυλωνάκη, της Γεν. Δ/ντριας Υποδομών της Περιφέρειας Ελένης Δοξάκη και του ειδικού συμβούλου του Αντιπεριφερειάρχη Νεκτάριου Κουμάκη. Πρόκειται για το έργο με τίτλο «ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ 2 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΟΜΕΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ», για την δρομολόγηση του οποίου ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την στήριξη του, όπως και τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Χανίων Νίκο Καλογερή.

Σύμφωνα με την τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας, το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει τις αναγκαίες επεμβάσεις στον επαρχιακό δρόμο Καστέλι – Λουσακιές – Πλάτανος και σε συνδεόμενους με αυτόν δρόμους, για την αποκατάσταση των ζημιών, όπως καθιζήσεις του οδοστρώματος, κατολισθήσεις πρανών, ζημιές στα τεχνικά απορροής ομβρίων κ.α. Προβλέπεται στο σύνολο του οδικού άξονα, να αποκατασταθεί σε μεγάλα τμήματα το οδόστρωμα που παρουσιάζει μεμονωμένες και εκτεταμένες φθορές, ενώ θα γίνει αποκατάσταση και συμπλήρωση της επενδυμένης τάφρου.

Το έργο αυτό, συνδυάζεται και λειτουργεί συμπληρωματικά με τα υπόλοιπα έργα της Περιφέρειας Κρήτης στην περιοχή, όπως το αντίστοιχο έργο αποκατάστασης του δρόμου Καστέλι – Πλάτανος (2.400.000 €) που υπογράφτηκε πρόσφατα, τις κατά τμήματα παρεμβάσεις από το έργο οδικής ασφάλειας, καθώς και με το έργο βελτίωσης και συντήρησης της Παλιάς Εθνικής Οδού Κολένι – Κίσαμος. Η υλοποίηση αυτών των συμβασιοποιημένων έργων αναμένεται να αποκαταστήσει και να αλλάξει συνολικά και ριζικά την εικόνα του φθαρμένου και πεπαλαιωμένου κεντρικού οδικού δικτύου με ιδιαίτερα υψηλή κυκλοφορία στην βόρεια ζώνη του δήμου Κισάμου, κατά μήκος της διαδρομής Κολένι – Κίσαμος – Πλάτανος – Λουσακιές – Κίσαμος.

Share this

You may also like...