Στη Μονάδα Βιοπλαστικού του ΕΣΔΑΚ ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΑΝ

Στη νέα Πιλοτική Μονάδα Παραγωγής Βιοπλαστικού του ΕΣΔΑΚ, βρέθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) κ. Νίκος Χιώτακης, την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης του στο νησί.

Ο κ. Χιωτάκης αφού ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο του ΕΣΔΑΚ κ. Ζαχαρία Καλογεράκη και τους επιβλέποντες μηχανικούς, συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την υλοποίηση της πρωτοποριακής ιδέας επαναχρησιμοποίησης τροφικών υπολειμμάτων προς παραγωγή βιοπλαστικού και δεσμεύτηκε ότι θα συνεισφέρει στην αναζήτηση τρόπων χρηματοδότησης της πιλοτικής λειτουργίας ώστε να γίνει εφικτή η αναβάθμιση της διεργασίας σε βιομηχανική κλίμακα.

Η πιλοτική μονάδα παραγωγής βιοπλαστικού υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου A2UFood «Αποφευκτέα και μη τροφικά υπολείμματα: Μια ολιστική προσέγγιση διαχείρισης για αστικές περιοχές» και αξιοποιεί απόβλητα τροφίμων για να παράξει το PLA, μια βιοδιασπάσιμη πρώτη ύλη που έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει το πλαστικό.

Η νέα πρώτη ύλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή βιοδιασπώμενων πλαστικών όπως καλαμάκια, σακούλες, νήμα για 3D printers κα.

 

Share this

You may also like...