Ο 92χρονος Νίκος Κλουβάτος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο βετεράνων στο Ηράκλειο

Υπό την αιγίδα του ΠΣΑΤ το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα «Δύο Αοράκια»
Κεντρικό πρόσωπο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τζούντο βετεράνων, το οποίο διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο από 2 έως 5 Ιουνίου στο Ηράκλειο, με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Κρήτης, είναι αναμφίβολα ο Νίκος Κλουβάτος. O 92χρονος τζουντόκα, με συμμετοχή σε περισσότερα από έξι Παγκόσμια πρωταθλήματα βετεράνων, βρίσκεται στη λίστα για τη διοργάνωση που θα γίνει στα «Δύο Αοράκια» και η οποία συγκεντρώνει συνολικά περισσότερους από 250 αθλητές και αθλήτριες από 31 χώρες (σ.σ. συνέντευξή του μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της ΕΟ Τζούντο, www.hjf.gr).
Ο μακροβιότερος ενεργός αθλητή τζούντο παγκοσμίως, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν με την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής, δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί αφού στην ηλικιακή του κατηγορία δεν υπάρχουν άλλοι αθλητές. Ωστόσο σύμφωνα κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης, θα λάβει από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, τιμητική διάκριση για την πολυετή προσφορά του στο άθλημα του τζούντο, όπως άλλωστε είχε και συμβεί και μερικά χρόνια πριν στην Ισπανία, όταν και τον είχε βραβεύσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία (IJF).
Να θυμίσουμε ότι η τελετή έναρξης θα έχει… άρωμα Κρήτης και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 15:30, παρουσία και του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ αναφορικά με τη Συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, θα γίνει την Δευτέρα 30 Μαΐου (ώρα 13:00) στην Περιφέρεια Κρήτης.
Υπό την αιγίδα του ΠΣΑΤ το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων
Υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), τελεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου της ΕΟΤ, Δημήτρη Μιχαηλίδη με τον πρόεδρο του ΠΣΑΤ,  Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, παρουσία και του ομοσπονδιακού προπονητή του τζούντο, Νίκου Ηλιάδη. Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν και στη σημασία μια τέτοιας συνεργασίας, η οποία αποσκοπεί και στην περαιτέρω προβολή του μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης, σε εθνικό επίπεδο.
Βαρδαβάς: «Το κλειστό στα Δύο Αοράκια είναι από τις καλύτερες εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα»
Εκ των υποστηρικτών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, είναι o Δήμος Ηρακλείου, με τον αντιδήμαρχο Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος & Αθλητισμού, Κωνσταντίνο Βαρδαβά, να αναφέρεται αφενός στην προσπάθεια που κάνει η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, να καταστεί σε κέντρο φιλοξενίας μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και αφετέρου στο εγχείρημα του αθλητικού τουρισμού.
«Mας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους το γεγονός ότι μία διοργάνωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο. Είναι αποτέλεσμα δουλειάς από πλευράς του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης και του υπουργείου να καταστεί το Ηράκλειο ένα αθλητικό κέντρο. Ένα κέντρο που φιλοξενεί μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις.  Θεωρούμε ότι το κλειστό γυμναστήριο του Δήμου στα Δύο Αοράκια είναι από τις καλύτερες εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα. Συνδυάζει πολλές δραστηριότητες και μπορεί να εξυπηρετήσει συγχρόνως πολλούς ανθρώπους και να καλύψει τις ανάγκες τους σε πολλά αθλήματα», δήλωσε ο κ. Βαρδαβάς στο Γραφείο Τύπου της διοργάνωσης.
Και συνέχισε: «Περιμένουμε η διοργάνωση να είναι άψογη, που σημαίνει οι αθλητές να έχουν τις καλύτερες συνθήκες και βέβαια να περάσουν πολύ καλά στην πόλη. Η φιλοξενία να είναι τέτοια ούτως οι βετεράνοι να αποτελούν αύριο πρεσβευτές για την πόλη μας, για το Ηράκλειο, για την Κρήτη, για την Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω την ομοσπονδία και τους συντελεστές και διοργανωτές της εκδήλωσης και θέλω να πω ότι πάντα ο Δήμος Ηρακλείου, η Περιφέρεια Κρήτης και το υφυπουργείο αθλητισμού δουλεύουν από κοινού για τον ίδιο στόχο που είναι ο αθλητικός τουρισμός και η προσέλκυση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων».
Εκτός από τον Δήμο Ηρακλείου, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υποστηρίζουν μεταξύ άλλων το Επιμελητήριο Ηρακλείου και οι Μινωϊκές Γραμμές.

Να θυμίσουμε ότι τις τρεις πρώτες ημέρες της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθούν τα ατομικά, ενώ την τελευταία το ομαδικό. Οι αγώνες, καθ` όλη τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, θα εκκινούν στις 09:30 και οι τελικοί στις 16:00 εκτός της Κυριακής που θα πραγματοποιηθούν στις 14:30. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Share this

You may also like...