7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Στις 13-15 Μαΐου 2022 στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνεται το  7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών (https://cbt2022.gr). Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στις Γνωσιακές Ψυχοθεραπείες  του Τομέα Ψυχιατρικής & Επιστημών Συμπεριφοράς της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, την Ελληνική Εταιρεία Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών  και  την Περιφέρεια Κρήτης.

Ο κύριος άξονας του συνεδρίου είναι η «Ευελιξία στην πρόκληση για Εξατομικευμένη θεραπεία». Δύο στοιχεία που αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία στη θεραπευτική, όχι μόνο για την ψυχοθεραπεία, αλλά και για την «σωματική» ιατρική. Η ευελιξία γίνεται ένα από τα κύρια μέσα στην προσπάθεια για εξατομικευμένη θεραπεία, μια θεραπεία που δεν απευθύνεται σε νόσους, αλλά σε ασθενείς. Η γνωσιακή συμπεριφορική ψυχοθεραπεία, είναι η κατ’ εξοχήν θεραπευτική παρέμβαση, που από τη μια βασίζεται σε κανόνες, σταθερή οργάνωση και τεκμηριωμένη αποτελεσματικότητα,  και από την άλλη μετασχηματίζεται σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ασθενή.

Αναμένονται παραπάνω από 300 συνέδροι, οι περισσότεροι θα είναι ιατροί, ψυχολόγοι, φοιτητές και άλλοι επαγγελματίες ψυχικής υγείας,  να  ταξιδέψουν στη Κρήτη για το Συνέδριο.

Το πρόγραμμα

Share this

You may also like...