Τετρακόσια πασχαλινά «γεύματα αγάπης» από τον Δήμο Χανίων

Tα καθιερωμένα «Γεύματα Αγάπης» για το Πάσχα προσφέρθηκαν και φέτος από τον Δήμο Χανίων, σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες, καθώς και άστεγους συμπολίτες μας την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα, στον χώρο του Φιλόπτωχου Συσσιτίου της Σπλάντζιας.

Ειδικότερα, έπειτα από μέριμνα του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας, ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων προσφέρθηκαν τετρακόσιες μερίδες φαγητού και παραδοσιακών γλυκισμάτων, ενώ το «παρών» κατά τη διανομή των γευμάτων έδωσαν ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη.

«Προσφέρουμε ένα ιδιαίτερο γεύμα για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να αισθανθούν το χαρμόσυνο μήνυμα των ημερών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς, που αθόρυβα προσφέρουν στα Συσσίτια της Σπλάντζιας, στους ανθρώπους της διοίκησης καθώς και στους δεκάδες εθελοντές, που δίνουν αυτό το μήνυμα, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε και την αίσθηση της προσφοράς των Χανιωτών, που διαχρονικά την επιδεικνύουν», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων.   

Παράλληλα, ποικίλες ήταν οι δράσεις αλληλεγγύης, που διοργάνωσε / επιμελήθηκε το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, όπως τη δωρεάν διανομή κρέατος και γλυκισμάτων για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, την προσφορά τροφίμων και ειδών καθαριότητας – ευπρεπισμού από το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα ΡΟΜΑ Σούδας σε είκοσι ωφελούμενες οικογένειες, που κατοικούν σε καταυλισμούς στην πόλη μας. Τέλος, γλυκίσματα διανεμήθηκαν από το προσωπικό του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” στις 470 οικογένειες, που εξυπηρετούνται σε όλο τον Δήμο Χανίων.

Σε δήλωσή της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, τονίζει: «Ως Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής οφείλουμε έμπρακτα να δείχνουμε τη συμπαράστασή μας και να στεκόμαστε δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη, όχι μόνο τις γιορτινές ημέρες αλλά καθημερινά».

Share this

You may also like...