Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε διαδικτυακή συνάντηση για θαλάσσια θέματα

«Την ανάγκη πιο αποτελεσματικού συντονισμού των δράσεων των ευρωπαϊκών παραθαλάσσιων και νησιωτικών περιφερειών (μελών της CRPM) μέσω της οριζόντιας λειτουργίας μιας νεοσύστατης Ομάδας Εργασίας ακριβώς για τα Θαλάσσια Θέματα» επεσήμανε ο Γιώργος Αλεξάκης Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης και Εντεταλμένος για τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα, στην πρώτη συνάντηση εκπροσώπων από 25 ευρωπαϊκές περιφέρειες.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά – ηλεκτρονικά σήμερα Παρασκευή υπό την προεδρία του Γιώργου Αλεξάκη με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της CRPM.

Η agenda των θαλασσίων θεμάτων απαρτίζει πλέον τη στρατηγική της «βιώσιμης γαλάζιας οικονομίας» και σε ευρωπαϊκό επίπεδο περιλαμβάνει : το Θαλάσσιο και Παράκτιο Τουρισμό, τις Θαλάσσιες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τις ναυπηγικές δραστηριότητες, τις θαλάσσιες μεταφορές, τα λιμάνια και την κρουαζιέρα, την εξόρυξη θαλάσσιων ορυκτών πόρων, τη γαλάζια βιοτεχνολογία, την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, τη ναυσιπλοΐα, την ασφάλεια και την επιτήρηση των θαλασσών, το θαλάσσιο περιβάλλον και την οικολογία.

Ο σκοπός της νέας Ομάδας Εργασίας είναι ο προσδιορισμός βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων προτεραιοτήτων πολιτικής στους παραπάνω τομείς.

«Η Στρατηγική της «βιώσιμης γαλάζιας οικονομίας» ενδιαφέρει την Περιφέρεια μας ως νησί αλλά και γιατί πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε διάσταση της σε συνδυασμό με ευρωπαϊκές πηγές χρηματοδότησης, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης της Κρήτης», τόνισε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Αλεξάκης.

Share this

You may also like...