Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ) σε Ηράκλειο και Χανιά

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των Εργαζομένων στα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Ηρακλείου και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιο Βοργιά, είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα ΚΑΕ στα αεροδρόμια Ηρακλείου, Χανίων και Ρόδου.

Το πρόβλημα εστιάζεται στη χορήγηση του επιδόματος του ταμείου ανεργίας αφού «μόνο σε αυτά τα τρία αεροδρόμια αντιμετωπίζονται με τρόπο που δεν τους επιτρέπεται να λάβουν επίδομα ανεργίας», όπως είπε ο κ. Βοργιάς. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν τη στήριξη του Περιφερειάρχη Κρήτης και την παρέμβασή του στην προσπάθεια να υιοθετηθούν τα αιτήματά τους.

Μάλιστα σε υπόμνημα που παρέδωσαν στον Περιφερειάρχη Κρήτης υπογραμμίζουν πως το πρόβλημα πλέον χρονίζει και σημειώνουν μεταξύ άλλων πως «το 2020 οι εποχικά εργαζόμενοι των ΚΑΕ αναγκαστήκαμε να επιβιώσουμε με εισόδημα δύο μισθών και δύο εκτάκτων ταμείων που δόθηκαν ως μέτρο στήριξης σε όλους τους ανέργους. Το 2021 προέκυψε το ίδιο πρόβλημα γιατί πάλι καθυστέρησε η έναρξη της τουριστικής σεζόν».

Ο Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε πως η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στα καταστήματα αφορολογήτων ειδών και κρίνει αναγκαία την ικανοποίησή τους.

Share this

You may also like...