Περιφέρεια Κρήτης: Άμεση τροποποίηση της μελέτης του οδικού δικτύου προς το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελλίου

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης στην σημερινή του συνεδρίαση υπό την Προεδρία του Παύλου Μπαριτάκη, έδωσε ομόφωνα την στήριξη του στην πρόταση που κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή που αφορά το οδικό δίκτυο προς το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου.

Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ζητείται η άμεση τροποποίηση της μελέτης του οδικού έργου από τον Βόρειο Οδικό άξονα Κρήτης με κατεύθυνση το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελλίου, για λόγους ασφαλείας αλλά και για την αποφυγή περιβαλλοντικών και αρχαιολογικών καταστροφών.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, η κατασκευή του τμήματος αυτού με την υφιστάμενη μελέτη θα προκαλέσει ολική περιβαλλοντική καταστροφή του οικοτόπου του ρέματος και επίπτωση στις υφιστάμενες αρχαιότητες. Επιπλέον, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα δυνητικά θέματα βροχοπτώσεων των υψηλών πρανών ορυγμάτων, καθώς και τα πλημμυρικά φαινόμενα του εν λόγω ρέματος.

Για τους λόγους αυτούς ο Περιφερειάρχης Κρήτης ζητά από τον Υπουργό Υποδομών την αλλαγή της μελέτης και την κατασκευή σήραγγας μήκους περί τα 1,25 km, του τμήματος από τον οικισμό Άγνος, έως την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος στην θέση Ξυλοκαμάρες, μετατοπίζοντας τη χάραξη στον ορεινό όγκο προς τα δυτικά, με ενδεχόμενη προέκτασή της προς Βορρά.

Share this

You may also like...