Περιφέρεια Κρήτης: Σύσκεψη για την προστασία των εκβολών του Αποσελέμη

Σύσκεψη με θέμα «προστασία εκβολών Αποσελέμη» οργάνωσε η Αντιπεριφέρεια Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νίκου Ξυλούρη.

Τα περιστατικά ρύπανσης-μόλυνσης της περιοχής, σε συνδυασμό με τη σπουδαιότητα του οικοσυστήματος απασχόλησαν τους συμμετέχοντες στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με στόχο τον συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών-φορέων για την προστασία και την ανάδειξη των εκβολών του Αποσελέμη.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος και στελέχη του Δήμου, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΚ ΑΕ Λευτέρης Κοπάσης και στελέχη του Οργανισμού, ο Λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμιος Δουβής, η Αναπλ. Γενική Δ/ντρια της Γενικής Δ/νσης Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής Χαρά Καργιολάκη και στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, εκπρόσωπος της Αστυνομίας, ο Δ/ντης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Κρήτης Μαρίνος Κριτσωτάκης και στελέχη της υπηρεσίας.

Στη σύσκεψη έγινε εκτενής διάλογος και τέθηκαν σαφείς στόχοι και βήματα για την περαιτέρω αντιμετώπιση του ζητήματος.

Share this

You may also like...