Στην Κέρκυρα ο ΥΝΑΝΠ Γιάννης Πλακιωτάκης

Την Κέρκυρα επισκέπτεται την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη, την Διευθύντρια της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του ΥΝΑΝΠ Αθηνά Φωκά και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών Πλοίαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Ρίγγα.

Στην διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Πλακιωτάκης από κοινού με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου θα παρευρεθούν στην τελετή ένταξης στον στόλο των πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος ενός νέου πλωτού σκάφους εφοδιασμένου με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, το οποίο αποκτήθηκε μέσο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και θα δραστηριοποιείται στο Ιόνιο Πέλαγος με βάσει την Κέρκυρα.

Εξάλλου ο κ. Πλακιωτάκης μετά το πέρας της τελετής θα συμμετέχει σε σύσκεψη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην οποία θα μετέχουν οι εκπρόσωποι τοπικών φορέων όπου θα εξετασθούν τα λιμενικά έργα της Κέρκυρας, καθώς και η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού. Να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της εν λόγω σύσκεψης ο κ. Πλακιωτάκης θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο.

Ακολούθως, ο κ. Υπουργός, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Κερκύρας της ΝΔ Στέφανο Γκίκα θα επισκεφθεί τον Άγιο Στέφανο Εσπερίων όπου θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Γεώργιο Μαχειμάρη προκειμένου να ανακοινώσει την έναρξη των σχετικών εργασιών για την δημιουργία λιμένα στην περιοχή.

Share this

You may also like...