«Η Προίκα του Μωρού» για τις νέες μητέρες στον Δήμο Χανίων – Δικαιολογητικά και τρόποι συμμετοχής στο πρόγραμμα

Ο Δήμος Χανίων ανακοινώνει τη συμμετοχή του στη δράση της Περιφέρειας Κρήτης, με τίτλο «Η Προίκα του Μωρού», στο πλαίσιο του Κοινωνικού Προγράμματος για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ξεκινούν την υλοποίηση της  κοινωνικής δράσης υπερτοπικού χαρακτήρα.

Η συγκεκριμένη δράση πρόκειται να συμβάλει στην ενίσχυση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και στη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος για τις οικογένειες που θα διασφαλίζει την υγιεινή διαβίωση και την πλήρη ανάπτυξή των παιδιών τους.

Η  διανομή των βρεφικών ειδών για τις γυναίκες κατοίκους του Δήμου Χανίων θα πραγματοποιηθεί κατόπιν συνεργασίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων.

Απαραίτητη και μοναδική προϋπόθεση για την  ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ότι οι δικαιούχες θα πρέπει να είναι ωφελούμενες του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και πρόκειται να  γεννήσουν κατά έτος 2022 σε δημόσιο νοσοκομείο.

Με το πακέτο της «Προίκας του Μωρού», παρέχονται δωρεάν καθορισμένα, βασικά είδη φροντίδας και υγιεινής για τις ανάγκες των βρεφών και συγκεκριμένα: ένα λίκνο, σετ σεντόνια λίκνου, κουβέρτα αγκαλιάς, σελτεδάκια, φορμάκια, εσώρουχα ολόσωμα, πάνες, λαβέτες, μπουρνουζοπετσέτες, σετ περιποίησης και ένα παιχνίδι ύπνου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τη διαδικασία υποβολής της αίτησης, καθώς και για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο: , ενώ για οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν να επικοινωνούν κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων 28213 41695.

Η δράση χρηματοδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό της Περιφέρειας Κρήτης και αποσκοπεί στην άμβλυνση της υλικής αποστέρησης και στον περιορισμό του κινδύνου φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού των οικογενειών και των παιδιών που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας.

 

 

 

Share this

You may also like...