Πρώτοι Ορεινοί αγώνες τρεξίματος “ Platanus Trail ”

H Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) και το Αθλητικό Σωματείο « Χοχλιός team », διοργανώνουν τους πρώτους ορεινούς αγώνες τρεξίματος “ Platanus Trail ” την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022, με την υποστήριξη του Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου και υπό την αιγίδα του Δήμος Χερσονήσου – Municipality of Chersonissos
Οι αγώνες της διοργάνωσης “Platanus Trail” έχουν εκκίνηση και τερματισμό το γραφικό και παραδοσιακό χωριό Κράσι του Δήμου Χερσονήσου, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν μια περιοχή ξεχωριστής ομορφιάς, που εκτείνεται στις παρυφές του όρους Σελένα, σύνορο των Δήμων Χερσονήσου και Οροπεδίου Λασιθίου, με τη μεγάλη διαδρομή να διέρχεται και από τους δύο Δήμους.
Η διοργάνωση περιλαμβάνει 3 διαδρομές
“Kids fun race” – 1000 μέτρα για παιδιά
“Intro Speed Trail” – 12 χιλιόμετρα με 550 μέτρα +/- υψομετρικής διαφοράς για αρχάριους ή όσους επιθυμούν μικρότερη απόσταση με 8 χλμ. μονοπάτι (9:30 π.μ.)
“Rocky Trail” – 25 χιλιόμετρα με 1500 μέτρα +/- για έμπειρους δρομείς ορεινού τρεξίματος με 17 χιλιόμετρα μονοπάτι (7:30 π.μ.)
Η επιλογή του χωριού Κράσι ως έδρα της διοργάνωσης των παραπάνω αγώνων μόνο τυχαία δεν είναι. Από τον Νίκο Καζαντζάκη που παραθέριζε κάτω από την σκιά του υπεραιωνόβιου πλατάνου ηλικίας 2400 ετών, έως το Αζιλακόδασος και τις κορυφές Σελένα και Καρφί που κόβουν την ανάσα και αναδεικνύουν το αυθεντικό ορεινό πεδίο του νησιού μας. Η διοργάνωση αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στην ανάδειξη μοναδικών φυσικών τοπίων προστατευόμενων περιοχών “NATURA 2000”, στην ανάδειξη και βελτίωση των μονοπατιών που υπάρχουν από τους αρχαίους χρόνους, στην προώθηση του ορεινού τρεξίματος και γενικότερα στη διάδοση του αθλητικού πνεύματος. Ο πιο ιδιαίτερος όμως σκοπός της, είναι η εναντίωση στην επικείμενη απειλή από εταιρίες που επιθυμούν να γεμίσουν με «αιολικούς γίγαντες» – ανεμογεννήτριες – τα επιβλητικά βουνά της Δίκτης.
Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 1 Ιουνίου , στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.ideanroutes.gr
Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα στο τηλέφωνο:
+30 6945863051 και ηλεκτρονικά στο: ideanroutes@gmail.com.
Για απευθείας εγγραφές πατήστε εδώ https://ideanroutes.gr/dilosi-simmetoxis-platanus-trail/
Για γενικές πληροφορίες που αφορούν την διοργάνωση πατήστε εδώ https://ideanroutes.gr/platanus-trail/
Για πληροφορίες του χωριού Κράσι πατήστε εδώ https://ideanroutes.gr/plirofories-krasi/
Share this

You may also like...