Ρώσοι αλεξιπτωτιστές μπήκαν στο προεδρικό μέγαρο για να σκοτώσουν τον Ζελένσκι στην αρχή του πολέμου

Αρχείο

Ρώσοι εκτελεστές προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτίριο όπου έμενε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και η οικογένειά του κατά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, σύμφωνα με άρθρο του Time Magazine.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Ουκρανός πρόεδρος αρνήθηκε να απομακρυνθεί από το Κίεβο ακόμη και όταν οι Ρώσοι εκτελεστές προσπάθησαν να εισβάλλουν στο κτίριο.

Ο σύμβουλος του προέδρου Όλεκσιβ Αρέστοβιτς δήλωσε στο περιοδικό ότι τον παρότρυναν να διαφύγει σε ασφαλές σημείο μακριά από το Κίεβο καθώς το κτίριο δεν ήταν ασφαλές και ήταν αυξημένο το ρίσκο να δεχθεί πυρά ελεύθερων σκοπευτών ή χειροβομβίδων. Του έδωσαν να φορέσει αλεξίσφαιρο γιλέκο και όπλο.

«Ήταν η απόλυτη τρέλα. Αυτόματα όπλα για όλους. Ο χώρος ήταν ορθάνοιχτος. Δεν είχαμε καν τσιμεντόλιθους για να κλείσουμε τον δρόμο», είπε ο Αρέστοβιτς.

Αποκάλυψε, επίσης, ότι η σύζυγος και τα παιδιά του Ζελένσκι βρίσκονταν ακόμη στο συγκρότημα όταν οι Ρώσοι προσπάθησαν δύο φορές να εισβάλουν στο κτίριο στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος παρέμεινε στο κτίριο, ενώ η οικογένειά του μεταφέρθηκε σε ασφαλέστερη τοποθεσία. Το επόμενο βράδυ τράβηξε ένα βίντεο για να δείξει στους δικούς του ότι ήταν ακόμα στο Κίεβο.

Ο κ. Αρέστοβιτς είπε επίσης ότι ο Ζελένσκι έκανε ένα ταξίδι στην πρώτη γραμμή μάχης στις αρχές Μαρτίου, παίρνοντας μόνο μια μικρή ομάδα ασφαλείας.

Πηγή: Skynews / skai.gr 

 

Share this

You may also like...