Τουρκία: Προκαλεί η αντιπολίτευση -Στηρίζουν Ερντογάν αν κάνει το επόμενο βήμα για τα νησιά

Σαφή μηνύματα προκειμένου να συνετίσουν την Άγκυρα απέστειλαν Ουάσιγκτον και Βερολίνο. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δηλώνει κατηγορηματικά ότι «η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά δεν αμφισβητείται», ενώ παράλληλα απευθύνει έκκληση για την αποφυγή εντάσεων και τονίζει πως η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Η Άγκυρα όμως συντηρεί τους υψηλούς τόνους.

Σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απηύθυνε δέκα ερωτήσεις στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατά την πρωινή ομιλία του στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Μία εκ των ερωτήσεων αφορούσε το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

«Είστε μαζί με την Τουρκία στις προσπάθειές της να δημιουργήσει μόνιμες οικονομικές ζώνες στη συνοριακή γραμμή στη Μεσόγειο και το Αιγαίο;» ρώτησε ο Ερντογάν, για να πάρει την απάντηση του Κιλιτσντάρογλου μέσω Twitter:

«Η στάση μας είναι ξεκάθαρη. Είναι επιτακτική ανάγκη να αυξήσουμε την πίεση σε Μεσόγειο και Αιγαίο. Δεν γίνεται δουλειά όταν λες “βγάζω το πλοίο” και μετά το τράβας πίσω ή όταν παρακαλάς όπως “μακάρι να με καλούσε ο Μπάιντεν”. Αν βαστά η καρδιά σου, κάνε βήμα για τα κατεχόμενα οπλισμένα νησιά. Θα σε στηρίξουμε».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Share this

You may also like...