Χανιά: Νέα εποχή στην εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων για τον φόρο Ακαθαρίστων Εσόδων και Παρεπιδημούντων

Η παρουσίαση της νέας πλατφόρμας δήλωσης και πληρωμής του φόρου των Ακαθαρίστων Εσόδων και Παρεπιδημούντων στον Δήμο Χανίων, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Τάσο Αλόγλου, την αναπλ. Διευθύντρια της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, Δέσποινα Μπολανάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων, του τοπικού Συλλόγου Λογιστών, αλλά και εκπρόσωποι επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης.

Η νέα πλατφόρμα απαιτεί την ταυτοποίηση του χρήστη με κωδικούς taxisnet, εξασφαλίζοντας την γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία των ενδιαφερομένων.

Παράλληλα, με τη χρήση της νέας πλατφόρμας αίρεται η προσκόμιση των δηλώσεων στην Οικονομική Υπηρεσία, καθώς αυτές ενημερώνονται αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο από τη βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ.

Ο κ. Αλόγλου κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισήμανε στους παρευρισκόμενους πως «η πλατφόρμα αυτή έρχεται να προστεθεί σε όλες τις υπηρεσίες που έχουν ψηφιοποιηθεί τα τελευταία 2 χρόνια, με στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την ανάγκη γρήγορης διεκπεραίωσης των αιτημάτων από τον Δήμο Χανίων, μέσα από την άμεση διεκπεραίωση των υποθέσεων που χειρίζονται οι υπάλληλοι».

Τη νέα πλατφόρμα μπορούν να επισκεφθούν οι υπόχρεοι, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων: www.chania.gr ή στην επίσημη διαδικτυακή πύλη του κράτους στην ηλ. διεύθυνση: https://dae.govapp.gr/

Share this

You may also like...