Παίρνουν «ζωή» οι αναξιοποίητοι κοινόχρηστοι χώροι της Δημοτικής Ενοτήτας Ελ. Βενιζέλου

Με τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση Κοινόχρηστων Χώρων Δ.Ε. Ελ. Βενιζέλου Δ. Χανίων», που υπέγραψε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο ανάδοχος εργολάβος, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις σε αναξιοποίητους κοινόχρηστους χώρους σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χανίων. Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, ήταν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μιχάλης Καλογριδάκης και ο αρμόδιος για θέματα Δ.Ε. Ελ. Βενιζέλου, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Στέλιος Μιχαηλάκης

Συγκεκριμένα, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση Κοινόχρηστων Χώρων Δ.Ε. Ελ. Βενιζέλου Δ. Χανίων», ύψους 657.756 ευρώ με Φ.Π.Α., αφορά σε αναξιοποίητες περιοχές στη Δημοτική Ενότητα Ελ. Βενιζέλου και συγκεκριμένα σε χώρους, που βρίσκονται στις πράξεις εφαρμογής «Κουμπέ» Μουρνιών και «Κουμπέ» Νεροκούρου.

Ειδικότερα, στην πράξη εφαρμογής Κουμπέ Μουρνιών προβλέπεται η διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου, επιφάνειας 1.156 τ.μ, με τη δημιουργία πάρκου και τη φύτευση αειθαλών δέντρων, η κατασκευή πεζοδρομίων και η βελτίωση των πεζοδρομίων επί της οδού Αριστοτέλους.

Στην πράξη εφαρμογής Κουμπέ Νεροκούρου προβλέπεται η δημιουργία νέας παιδικής χαράς και η δημιουργία νέας πλατείας, η δημιουργία πεζοδρόμων καθώς και η επέκταση του δημοτικού φωτισμού.

Και στις δύο περιοχές η αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων, πέρα από τις προβλεπόμενες χρήσεις, την ανάπαυλα, την αναψυχή και το παιχνίδι, θα εξασφαλίσει στους κατοίκους και επισκέπτες υποδομές καταφυγής σε περίπτωση φυσικής καταστροφής.

Οι εργασίες εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν άμεσα και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός 12 μηνών.

Share this

You may also like...