Υπόθεση Βαλυράκη: Αναβλήθηκε για αύριο η απολογία των δύο ψαράδων

Αναβλήθηκε η σημερινή απολογία των δυο ψαράδων λόγω αποχής δικηγόρων του συλλόγου Χαλκίδας. Παρά την αίτηση του δικηγόρου τους κ. Δημήτρη Καρβέλη για εξαίρεση ο ανακριτής τους έδωσε προθεσμία για αύριο προκείμενου να απολογηθούν.

«Λόγω αποχής του δικηγορικού συλλόγου Χαλκίδας υποβάλαμε αίτημα εξαίρεσης προκειμένου να απολογηθούμε αλλά δεν έγινε δεκτό και θα απολογηθούμε αύριο το πρωί» ανέφερε στο protothema.gr ο κ. Καρβέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο ψαράδες στην αυριανή απολογία τους θα ισχυριστούν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο Σήφης Βαλυρακης αλλά ήταν στο σπίτι τους.

Μάλιστα ο ένας εξ των δυο ψαράδων σε δηλώσεις του πριν λίγες ημέρες είχε αναφέρει: «Εκείνη την ημέρα εμείς δεν πήγαμε στη δουλειά. Στις 24/01 ήμασταν με τις οικογένειες μας σπίτι. Είχαμε καλέσει και τον μπατζανάκη μου και μιλήσαμε και στο κινητό. Δεν βγήκα καθόλου από το σπίτι εκείνη την ημέρα, είχαμε έρθει από ταξίδι. Είμαι 40 χρόνια στην θάλασσα… Τώρα πως μας κατηγόρησε αυτός ο ψευδομάρτυρας ότι μας είδε να χτυπάμε τον κ. Βαλυράκη με το κοντάρι… Το σκάφος μου ήταν δεμένο στο λιμάνι, το γράφει και η φωτογραφία του drone. Η ώρα που λέει ότι χτυπούσαμε εμείς είμαστε δεμένοι στο λιμάνι», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν την κατηγορία» λέει η οικογένεια Βαλυράκη

Ωστόσο η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη με βάση μια μαρτυρία θεωρεί υπεύθυνους για τον θάνατο του 78χρονου στην θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας τους δύο ψαράδες. Σύμφωνα με την μαρτυρία ενεπλάκησαν σε άγριο καυγά με τον Σήφη Βαλυράκη και τον χτύπησαν πριν ο 78χρονος πέσει στη θάλασσα και χάσει τη ζωή του.

Από την πλευρά του ο ένας εκ των δικηγόρων της οικογένειας Βαλυράκη κ. Μανώλης Φωτάκης ανέφερε ότι «περιμένουμε να μιλήσει η Δικαιοσύνη. Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν την κατηγορία».

Η αποχή των δικηγόρων έγινε απ´όλες τις δίκες λόγω ψήφισης νομοσχεδίου σύμφωνα με το οποίο μεταξύ άλλων επίκεινται εκτεταμένες μεταβολές στον χώρο της Δικαιοσύνης όπως διενέργεια δικών μέσω τηλεδιάσκεψης.

Share this

You may also like...