Συνάντηση Περιφερειάρχη με εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Αρκαλοχωρίου για τα προβλήματα των επιχειρήσεων

Συνάντηση για τα προβλήματα των επιχειρήσεων στο Αρκαλοχώρι οι οποίες ασφυκτιούν οικονομικά μετά τον φονικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αρκαλοχωρίου, Νίκο Χρονάκη και το μέλος της διοίκησης Γιώργο Μπορμπαντωνάκη. Στη συνάντηση όπου συζητήθηκαν και τα τρέχοντα θέματα ενίσχυσης τους, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης «από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε δίπλα σε όλες τις επιχειρήσεις τόσο στο Αρκαλοχώρι, όσο και σε όλες τις σεισμόπληκτες περιοχές». Εξέφρασε την υποστήριξή του στην πρόταση της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Αρκαλοχωρίου, για ολοκληρωμένη χρηματοδότηση όλων των επιχειρήσεων των σεισμόπληκτων περιοχών, από το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και προβλέπει ενίσχυση έως 18.000 €.

Παράλληλα, εξέφρασε την στήριξη του στο δίκαιο αίτημά τους, να μην επιστραφεί από τις σεισμόπληκτες επιχειρήσεις η επιστρεπτέα προκαταβολή, όπως ισχύει ήδη για τις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης επανέλαβε, για μια ακόμη φορά, την πρόταση που έχει διατυπώσει τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στους τοπικούς φορείς, για την εφαρμογή τοπικού αναπτυξιακού σχεδίου με εξασφαλισμένους πόρους χρηματοδότησης που θα αφορά την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση των σεισμόπληκτων περιοχών.

Share this

You may also like...