Κίνα: Το πιο απάνθρωπο lockdown στη Σαγκάη -Καθημερινές οι αυτοκτονίες

Αυτό που βιώνουν οι κάτοικοι της Σαγκάης τους τελευταίους μήνες, δεν μπορεί να το συλλάβει ανθρώπινος νους. Οι κάτοικοι βιώνουν ένα από τα πιο σκληρά και δραματικά lockdown που έχουν επιβληθεί ποτέ. Η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι καθολική ακόμα και για να βγουν να προμηθευτούν τα βασικά. Λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να μετακινηθούν.

Κρέας, ρύζι και άλλα τρόφιμα είναι δυσεύρετα εξαιτίας του σκληρού lockdown. Το κλίμα απόγνωσης και η οργή έχει οδηγήσει τους κατοίκους που λεηλατούν καταστήματα τροφίμων.

Σε βίντεο και φωτογραφίες  που κάνουν το γύρο του διαδικτύου αποτυπώνεται η έκρηξη του θυμού, της απόγνωσης των κατοίκων της πόλης που ουρλιάζουν εγκλωβισμένοι μέσα στα διαμερίσματα τους, ενώ καθημερινές είναι πλέον οι περιπτώσεις που κάτοικοι αυτοκτονούν πηδώντας από τα μπαλκόνια.

Στην Κίνα, όποιος βρεθεί θετικός, ακόμη και ασυμπτωματικός, απομονώνεται από την οικογένειά του και τους γύρω του, ακόμα και με τη βία. Πολλές εικόνες και βίντεο κυκλοφορούν στο Twitter όπου ακόμα και μικρά παιδιά αποχωρίζονται τους γονείς τους. Όπως ήταν αναμενόμενο οι σκηνές αυτές έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και μεγάλη κατακραυγή στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Συγκλονιστικές είναι και οι εικόνες με δολοφονίες ζώων που θεωρούνται φορείς του κορωνοϊού ή που πιθανόν σύμφωνα με τους κινέζους αποτελούν κίνδυνο. Όπως είναι λογικό….δεν υπάρχει λογική σε κάτι τέτοιο και οι φρικιαστικές εικόνες αρρωσταίνουν το στομάχι και του πιο ψύχραιμου.

 

Η κατάσταση σύμφωνα με πολλούς χρήστες στο διαδίκτυο που έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση από τη Σαγκάη λένε πως η κατάσταση έχει ξεφύγει. Τελευταίο παράλογο γεγονός είναι η ακινητοποίηση ενός λεωφορείου που οι κρατικοί το έθεσαν σε κατάσταση “Lockdown” με 40 επιβάτες να μένουν εγκλωβισμένοι για ώρες.

Η Σαγκάη,είναι μια πόλη 26 εκατομμυρίων κατοίκων στη νοτιοανατολική ακτή της Κίνας…κι αυτές είναι οι κραυγές τους

Share this

You may also like...