Συνεδρίαση της Επιτροπής «Δικταία» για τις αρχαιολογικές έρευνες στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου

Συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη η Επιτροπή Παρακολούθησης του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου με τον διακριτικό τίτλο «Δικταία».

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν όλες οι πρόδρομες ενέργειες καθώς και οι δράσεις που αφορούν τις ειδικές αρχαιολογικές έρευνες στην περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου, ενώ ανακοινώθηκε ότι έδρα της Επιτροπής και χώρος γραφείων ορίστηκε το Καμπάνειο Ίδρυμα.

Στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης μετείχαν τα τακτικά μέλη της Επιτροπής Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης, Άγγελος Κότιος, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιώς, επίτιμος δημότης του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και Πρόεδρος της Επιτροπής και Μιχαήλ Λεφαντζής, Προϊστάμενος του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών.

Στη συνεδρίαση μετείχε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Πλευράκης και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης και προβολής στο Λασίθι Γιάννης Ανδρουλάκης.

Share this

You may also like...