Άρτα: Γέννησε η μητέρα του 16χρονου που αυτοπυροβολήθηκε

Ασθενοφόρο
ΜΤ

Μια μέρα γεμάτη από χαρμόσυνα νέα ήταν η σημερινή για την οικογένεια των κυνηγών από την Άρτα.

Ανήμερα της γιορτής του ο 16χρονος Γιάννης, το παιδί που κατά λάθος πυροβόλησε τον θείο του κι ύστερα επιχείρησε να αυτοκτονήσει, βγήκε από την εντατική έχοντας κερδίσει τη μάχη για τη ζωή.

Την ίδια ώρα, η μητέρα του γεννούσε το τρίτο παιδί της οικογένειας, ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

«Καλά είναι ο Γιαννάκης, καλά είναι. Πλήρη συνείδηση έχει, μια χαρά είναι. Καλά τα πράγματα, να φύγει, να βγει από την εντατική», λέει ο Χριστόδουλος Ναθαναήλ, συντονιστής διευθυντής ΜΕΘ Άρτας.

Ο 16χρονος, πλέον έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και το μεσημέρι μεταφέρθηκε στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου της Άρτας, όπου και θα παραμένει νοσηλευόμενος, καθώς τα τραύματα στον θώρακα ήταν σοβαρά και χρειάζεται παρακολούθηση.

«Καλά είναι τώρα. Λίγα πέρασαν; Κι όλοι περάσαμε. Εγώ δεν μπορώ να μιλήσω ακόμα. Ε, και ποιος δεν τρόμαξε; Όλος ο κόσμος τρόμαξε. Να πάνε δυο εγγόνια μου, το ένα εγγόνι και το άλλο δισέγγονο…; Είναι θλιβερά τα γεγονότα αυτά», λέει ο προπάππους του.

Όλοι στο πλευρό του Γιάννη
Η οικογενειακή παράδοση της οικογένειας για το κυνήγι μετατράπηκε σε μια τραγωδία που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στην μνήμη όλων.

«Χάθηκε και νέος άνθρωπος. Κι ήταν και το άλλο ‘ετοιμόρροπο’. Τώρα πήραμε λιγάκι θάρρος ότι θα γλιτώσει το παιδί. 16 χρονών αυτό, 33 ο θείος, δεν φώναξε ότι μετακινήθηκε από εκεί. Ε, μετακινήθηκε από εκεί που ήταν, είδε κίνηση απ’ το παλικάρι το παιδί, νόμισε ότι είναι αγριογούρουνο», λέει ο προπάππους.

Το βάρος των συγγενών πέφτει τώρα πάνω στον 16χρονο, για να τον βοηθήσουν να βρει το κουράγιο να αντικρύσει την πραγματικότητα. Ένα παιδί που ήταν πολύ δεμένο με τον θείο του και η ζωή τού τον στέρησε μ’ αυτό τον τόσο σκληρό τρόπο.

«Πιο πολύ από τον θείο του μεγάλωσε εκεί. Μέσα στο σπίτι του. Στο ίδιο σπίτι έμενε σχεδόν. Όποιος και να ήταν, θα πάθαινε μεγάλη κρίση. Αυτό, ζήτημα να το ξεπεράσει. Θα έχει τύψεις στη ζωή του», αναφέρει ο ηλικιωμένος για την τραγωδία που βίωσε η οικογένειά του.

Όσο για τον 16χρονο Γιάννη, η οξυγόνωση των πνευμόνων του είναι καλή, οι εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί δείχνουν να βελτιώνεται η κατάστασή του συνολικά και όλοι εύχονται να επιστρέψει σύντομα στην οικογένειά του και στη μικρούλα αδελφή που μόλις απέκτησε.

Πηγή in.gr

Share this

You may also like...