Ο Ήλιος αποκαλύπτεται μέσα από 150.000 φωτογραφίες

Ένα ειδικά τροποποιημένο τηλεσκόπιο και 150.000 ξεχωριστές φωτογραφίες χρειάστηκαν στον αστροφωτογράφο Άντριου ΜακΚάρθι για να απεικονίσει μοναδικές φωτογραφίες του Ήλιου με ανάλυση 300 μεγκαπίξελ, που αποκαλύπτουν τη χαοτική ομορφιά του.

Ο ΜακΚάρθι κατάφερε να απεικονίσει τις φωτογραφίες του Ήλιου μετά από 10 ώρες δουλειάς καθώς έπρεπε να συγκεντρώσει όλα τα δεδομένα και άλλες 3-4 ώρες για να τα συνθέσει σε μία εικόνα. Πιο συγκεκριμένα, κάθε φωτογραφία ήταν ανάλυσης 2.1 μεγκαπίξελ στα 16bit, ενώ τα φίλτρα και η επεξεργασία που έκανε αποκαλύπτουν τα μυστικά του άστρου που δίνει ζωή στον γαλαξία μας.

Ωστόσο ο McCarthy, όπως διαβάζουμε στο newsit.gr , προειδοποιεί να μη στρέψουμε τα τηλεσκόπιά μας προς τον Ήλιο, για ευνόητους λόγους, λέγοντας:

«Σας συνιστώ έντονα να μην επιχειρήσετε κάτι τέτοιο αν δεν ξέρετε τι κάνετε. Έχουν τυφλωθεί άνθρωποι στην προσπάθειά τους να δουν τον Ήλιο μέσα από ένα τηλεσκόπιο. Το δικό μου έχει σχεδιαστεί για να με προστατεύει και δείχνει μόνο ένα συγκεκριμένα μήκος κύματος του φωτός για να δω τις λεπτομέρειες της χρωμόσφαιρας».

 

Share this