Ηράκλειο: Απεργία των οικοδόμων

Με δυναμική απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο και πορεία προς την Περιφέρεια Κρήτης, πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη η απεργία των οικοδόμων στο Ηράκλειο.

Η μάχη της απεργίας είχε ξεκινήσει από νωρίς το πρωί, με περιφρούρηση σε μεγάλα εργοτάξια της πόλης.

Στην απεργιακή συγκέντρωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο πρόεδρος τους παραρτήματος Κρήτης του Συλλόγου Έκτακτων Αρχαιολόγων συνάδελφος Γιώργος Χαρίτος. Χαιρετισμό επίσης απεύθυνε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέλιος Βοργιάς.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Γιάννης Γωνιανάκης, στην οποία τονίστηκε η ανάγκη της οργανωμένης απάντησης σε κυβέρνηση και εργοδοσία, ενόψει μάλιστα και της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας στις 6 Απρίλιου. Παράλληλα αναδείχτηκε και η αναγκαιότητα συσπείρωσης στο Συνδικάτο για να αντισταθούμε αυτή την πολιτική της ακρίβειας, για να βελτιωθεί το μεροκάματο με την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και οι συνθήκες εργασίες.

Τέλος πρόβαλε την απάντηση που πρέπει να δώσει το εργατικό κίνημα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Share this

You may also like...