Προσεισμικό έλεγχο σε σχολικά και δημόσια κτήρια ζητά με επιστολή της η ΠΕΔ Κρήτης

Με επιστολή της ΠΕΔ Κρήτης που υπογράφουν ο Πρόεδρος Γιάννης Κουράκης και ο Γραμματέας Γιάννης Μαλανδράκης προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα, ΘΕΤΟΥΝ το επείγον ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης σχολικών συγκροτημάτων και λοιπών Δημοσίων κτιριακών υποδομών και της άμεσης ένταξης τους στην πρώτη φάση του μακροσκοπικού ελέγχου του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης.

 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

             Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η αντισεισμική θωράκιση σχολικών συγκροτημάτων και λοιπών Δημοσίων κτιριακών υποδομών, αποτελεί κρίσιμο θέμα και προτεραιότητα για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων και τους ΟΤΑ της Κρήτης.

Η χρηματοδότηση δράσεων για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας και προσεισμικού ελέγχου, με βάση το πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» πρέπει να προτεραιοποιηθούν και να ενταχθούν άμεσα.

Λόγω της  ιδιαιτερότητας των συνθηκών στην Κρήτη αλλά  και των τελευταίων αλλεπάλληλων σεισμικών γεγονότων, παρακαλούμε να εγκριθούν στο σύνολό τους οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τους Δήμους της Κρήτης για την αντισεισμική προστασία των κτιρίων αλλά και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Τονίζουμε ότι πρέπει να γίνει άμεσα ένταξη της πρώτης φάση του μακροσκοπικού ελέγχου, με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη πρόσκληση έχει 3 φάσεις.

 

Share this

You may also like...