Κάτω από τα 26.000 δολάρια το Bitcoin -Μαζικές ρευστοποιήσεις στα κρυπτονομίσματα

Φωτογραφία από MichaelWuensch Pixabay

Καταρρέει εν μέσω μαζικών ρευστοποιήσεων το Bitcoin και πλέον υποχωρεί στην περιοχή των 26.000 δολαρίων σημειώνοντας απώλειες σχεδόν 14%. Η απώλεια της τεχνικής στήριξης των 30.000 δολαρίων επιτάχυνε την πτώση του κρυπτονομίσματος, το οποίο «υποφέρει» από την αύξηση των επιτοκίων και τις απώλειες στις μετοχικές αγορές.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται στα 26.561 δολάρια με τη συνολική του κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στα 515 δισ. ευρώ.

Το Bitcoin καταγράφει πτώση σχεδόν 41,8% από τις αρχές του 2022, ενώ χάνει 65% από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που ήταν τον Νοέμβριο του 2021.

Το πλήγμα στο δημοφιλές κρυπτονόμισμα είναι πολλαπλό. Και η φήμη του έχει πληγωθεί. Η στενή συσχέτιση του Bitcoin με τον Nasdaq αμφισβητεί το επιχείρημα ότι το κρυπτονόμισμα λειτουργεί ως αντίβαρο στον πληθωρισμό.

Η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων παρουσιάζει αρνητική εικόνα, καθώς τα περισσότερα εικονικά νομίσματα διαπραγματεύονταν στο κόκκινο.

Το Ethereum υποχωρεί κατά 22,86% και διαπραγματεύεται στα 1.850,95 δολάρια.

Το TerraUSD, το λεγόμενο stablecoin που στόχος ήταν να μείνει σταθερά συνδεδεμένο στο 1 δολάριo, υποχωρεί κατά 16,29% και κινείται στα 0,6 δολάρια.

Να σημειωθεί πως προ ημερών ο διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway, Γουόρεν Μπάφετ, έστρεψε τα βέλη τους κατά του Bitcoin λέγοντας ότι δεν παράγει τίποτα και πως ο ίδιος δεν θα αποκτούσε όλα τα Bitcoin του κόσμου ακόμη και εάν του τα προσέφεραν για μόλις 25 δολάρια.

Πηγή cnn.gr

Share this

You may also like...