Εξιχνιάστηκαν 29 υποθέσεις κλοπών σε οχήματα

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση είκοσι εννέα (29) υποθέσεων κλοπών– διαρρήξεων οχημάτων (20 τετελεσμένες και 9 απόπειρες) οι οποίες διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Ηρακλείου.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, οι τρείς ημεδαποί, κατά το χρονικό διάστημα από την 28/08/2021 έως 15/03/2022 είχαν αφαιρέσει από οχήματα χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ένδυσης, κάρτες τραπεζών και διάφορα προσωπικά αντικείμενα.

Η χρηματική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων, ξεπερνά συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.950 ευρώ.

Στο πλαίσιο αστυνομικής Επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (21.03.2022) το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηράκλειου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηράκλειου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου διενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες των ημεδαπών.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: μικροποσότητα κάνναβης, τέσσερα (4) μαχαίρια, είδη ρουχισμού που φορούσαν κατά την τέλεση των κλοπών καθώς και μέρος από τα αφαιρεθέντα είδη.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Share this

You may also like...