Στη Λότζια ο Πρέσβης της Ελβετίας

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα Olaf Kjelsen, είχε το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Μαΐου στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου  Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του Προξένου της Ελβετίας Jacques Baudevin και  της επίτιμης Προξένου της Αυστρίας και εκπροσώπου της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Κρήτη Μαρίτας Καράτζη.

Στη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης συζητήθηκαν τρόποι διεύρυνσης της  συνεργασίας μεταξύ Κρήτης και Ελβετίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος όπως είναι ο τουρισμός και ο πολιτισμός. Ειδικότερα συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω αύξησης του τουριστικής κίνησης από την Ελβετία προς στην Κρήτη και αντίστροφα.

Ο Δήμαρχος και ο Πρέσβης από κοινού εξέφρασαν την πεποίθηση ότι θα επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες για την αύξηση της τουριστικής κίνησης στην  Κρήτη την φετινή περίοδο, μετά τις δυσκολίες που προκάλεσε σε παγκόσμιο επίπεδο η πανδημία. Παράλληλα συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου με τον αντίστοιχο Δήμο της Γενεύης σε.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Πρέσβης εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας και ευχήθηκαν σύντομα να τελειώσει ο πόλεμος.

Στο τέλος της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Share this

You may also like...