Ο Χ. Μαμουλάκης για την Επέτειο των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης 1941 – 1944

Αναλυτικά η δήλωση Χ. Μαμουλάκη για την Επέτειο των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης 1941 – 1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού και την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Ημέρα τιμής και μνήμης για τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού η 9η Μαΐου. Αλλά και ημέρα περισυλλογής για όλα όσα βιώνουμε, για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, όπου τα φαντάσματα της ακροδεξιάς πληθαίνουν, καλλιεργώντας απροκάλυπτα το μίσος, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν λησμονούμε την ιστορία μας. Τα εγκλήματα, τις θηριωδίες, τις καταστροφές, τα ολοκαυτώματα, τις εκατόμβες των νεκρών. Τις θυσίες και τον φόρο αίματος που πλήρωσαν οι πρόγονοί μας. Δεν ξεχνάμε την υποχρέωση της διεκδίκησης μέχρι τέλους των Γερμανικών οφειλών και αποζημιώσεων. Ούτε και αποποιούμαστε την υποχρέωσή να αγωνιστούμε και να σταθούμε αντάξιοι της κληρονομιάς που μας παράδωσαν.
Ποτέ πια πόλεμος. Ποτέ ξανά φασισμός. Το σύνθημα – ευχή και υπόσχεση μαζί, που καθίσταται πιο επίκαιρο από ποτέ στις μέρες μας, ας είναι ο οδηγός μας.».

Share this

You may also like...