Μεγάλη φωτιά σε Γλυφάδα – Βούλα

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από τη Γλυφάδα και τώρα πλέον λόγω των ισχυρών ανέμων έχει επεκταθεί στη Βούλα, όπου καίει δίπλα στα πρώτα σπίτια.

Επί τόπου έσπευσαν 72 πυροσβέστες με 20 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν έξι αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι καθιστούν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων πολύ δύσκολο. Ο άνεμος στροβιλίζει τη φωτιά, που επεκτείνεται σε κλάσματα δευτερολέπτου, απειλώντας τις κατοικίες στο Πανόραμα Βούλας, ενώ υπάρχουν ήδη αναφορές για καμένα σπίτια.

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το cnn.gr ,  δόθηκε εντολή εκκένωσης της περιοχής και οι κάτοικοι σπεύδουν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, ενώ αστυνομικοί, περνούν από τα σπίτια, για να διαπιστώσουν εάν οι πολίτες τα έχον εγκαταλείψει.

Το 112 ενεργοποιήθηκε επίσης, ώστε οι κάτοικοι Βούλας και των γύρω περιοχών να εκκενώσουν την περιοχή.

Από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στη Γλυφάδα ξεκίνησε η φωτιά
Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου ανέφερε στο CNN Greece πως η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στη Γλυφάδα, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Ελληνικού, Γιάννης Κωνσταντάτος προσθέτοντας ότι η περιοχή του υποσταθμού δεν είχε καθαριστεί.

 

Share this

You may also like...