Συνεδρίαση ομάδας Εργασίας AREPO για το ελαιόλαδο

Με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη συνεδρίασε η ομάδα εργασίας AREPO για το ελαιόλαδο, που συγκάλεσε η πρόεδρος-Περιφερειακή Σύμβουλος Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν όλη την αγροδιατροφική αλυσίδα παραγωγής του ελαιολάδου, και συγκεκριμένα αποφασίστηκε να υλοποιηθεί ένα τριετές masterplan. Θα εμπεριέχει δράσεις προώθησης, προβολής του ελαιολάδου, εκπαίδευσης όλων των εμπλεκομένων για την παραγωγή και την βελτίωση του προϊόντος στο πλαίσιο της στρατηγικής της Περιφέρειας Κρήτης για ποιότητα, ταυτότητα και ανταγωνιστικότητα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Σταύρος Τζεδάκης, η υπεύθυνη του οργανοληπτικού εργαστηρίου ελαιολάδου Ρεθύμνου Ελευθερία Γερμανάκη, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης Αλέκος Στεφανάκης, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης Μανόλης Καρπαδάκης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τυποποιητών Κρήτης Γιώργος Ανδρεαδάκης, ο Πρόεδρος Ελαιουργών Βαγγέλης Πρωτογεράκης, το μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Χανίων Μανόλης Κοτσάκης, ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρων Χιλετζάκης, ο Πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών-Ελαιουργών Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης, ο Πρόεδρος Αποσταγματοποιών Ηρακλείου Αναστάσιος Βρέντζος και ο ομότιμος καθηγητής του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Δημήτρης Λυδάκης.

Share this

You may also like...