1,24 εκ. ευρώ για τη συντήρηση της επαρχιακής οδού Πεζά-Καλλονή-Αγ. Βασίλειος-Χουδέτσι

Την σύμβαση έργου με προϋπολογισμό 1,24 εκ. ευρώ για την υλοποίηση του οδικού έργου «Συντήρηση επαρχιακής οδού Πεζά-Καλλονή-Αγ. Βασίλειος-Χουδέτσι» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν οι: Αντιπεριφερειάρχες Νίκος Συριγωνάκης, Ειρήνη Χουδετσανάκη, Γιώργος Πιτσούλης, ο Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης, ο Πρόεδρος Καλλονής Γιώργος Καστελλάκης, ο Πρόεδρος Χουδετσίου Γιάννης Βασιλάκης, ο Πρόεδρος Αγ. Βασιλείου Ανδρέας Μπαρμπαδάκης, η Δημοτική Σύμβουλος Καλλιόπη Αντωνιδάκη, ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας «Λατομική ΑΤΕ» Νίκος Χελιδώνης και η Χαρά Τριαματάκη προϊσταμένη συγκοινωνιακών έργων ΠΕ Ηρακλείου.

Ο Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την διασφάλιση της χρηματοδότησης προκειμένου να ξεκινήσει το σημαντικό οδικό έργο στη περιοχή.

Τεχνική περιγραφή έργου :

Θα πραγματοποιηθούν αναγκαίες παρεμβάσεις για την συντήρηση της Επαρχιακής οδού  « ΠΕΖΑ-ΚΑΛΛΟΝΗ-ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΧΟΥΔΕΤΣΙ-» προκειμένου να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια και να αποκατασταθούν οι αστοχίες που έχουν προκληθεί στο οδικό δίκτυο από δυσμενείς καιρικές συνθήκες ή από προβλήματα αστάθειας εδαφών.

Οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις συντήρησης γίνονται σε τμήματα των οδών, στα οποία εμφανίζονται έντονες φθορές, ρηγματώσεις και καθιζήσεις του οδοστρώματος, κατολισθήσεις πρανών, διάβρωση και επιχωμάτωση τάφρων και τεχνικών απορροής ομβρίων, με στόχο την επαναφορά τους στο αρχικό κατά το δυνατόν επίπεδο και την βελτίωση αυτών, ώστε να ικανοποιούνται οι απαραίτητες συνθήκες για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Share this

You may also like...