Ανανεώθηκε η λειτουργία των τριών γραμμών των Μini Βus στο Ηράκλειο

Υπεγράφη το πρωί Τρίτης 31 Μαΐου στη Λότζια η σύμβαση που προβλέπει για 18 ακόμη μήνες, τη λειτουργία των τριών γραμμών των Μini Βus στο Ηράκλειο και την δωρεάν μεταφορά των δημοτών προς το κέντρο της πόλης και αντίστροφα . Ουσιαστικά η υπογραφή της σύμβασης σηματοδοτεί  την συνέχιση λειτουργίας των τριών γραμμών, της «μπλε», της «κόκκινης» και της «πράσινης», που εξυπηρετούν καθημερινά χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου Καλλέργο Βουλγαράκη, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και της Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρίας Καναβάκη.

Αμέσως μετά την υπογραφή ο Δήμαρχος δήλωσε: «Ανανεώσαμε την συνεργασία  με το αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου για να συνεχίσουμε να παρέχουμε στους δημότες  την δυνατότητα για δωρεάν και άμεση πρόσβαση στο κέντρο της πόλης χωρίς τη χρήση Ι.Χ. Από την μέχρι σήμερα επιτυχημένη λειτουργία των τριών γραμμών, τις οποίες χρησιμοποιούν καθημερινά χιλιάδες πολίτες, κρίθηκε αναγκαία η επιλογή για την συνέχιση τους, καθώς θεωρούμε ότι με αυτόν τον τρόπο, εξυπηρετούμε τους δημότες, προστατεύουμε το περιβάλλον και προσφέρουμε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.»

Υπενθυμίζεται ότι, η κόκκινη γραμμή με αφετηρία το λιμάνι, εξυπηρετεί τους κατοίκους των ανατολικών περιοχών της πόλης, η μπλε γραμμή με αφετηρία το Παγκρήτιο Στάδιο,  τους κατοίκους των δυτικών περιοχών της πόλης και η πράσινη γραμμή με αφετηρία την οδό Ερυθραίας  τους κατοίκους των νοτίων προαστίων . Και στις τρεις αφετηρίες η στάθμευση των οχημάτων των δημοτών είναι δωρεάν.

Η πυκνότητα των δρομολογίων θα αποκατασταθεί μετά τις 10 Ιουνίου και καθ’ όλη την διάρκεια των 18 μηνών οι δημότες θα μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν τις τρεις λεωφορειακές γραμμές.

Share this

You may also like...