Στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων ο τερματισμός του 1ου εταπ για τον «ΔΕΗ – Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας»

Στα Χανιά και συγκεκριμένα στο ηλιόλουστο Ενετικό λιμάνι των Χανίων, τερμάτισε το 1ο ΕΤΑΠ του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, ξεκινώντας από την Τετάρτη 27/04/2022, το αγωνιστικό ταξίδι του από την Κρήτη.

Διασχίζοντας 179 χιλιόμετρα Κρητικής γης, ο «ΔΕΗ-Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδος» ξεκίνησε με άκρως απαιτητικό ρυθμό, στο μεγαλύτερο χιλιομετρικά ΕΤΑΠ από τα πέντε συνολικά και τη συμμετοχή 147 αθλητών από 21 επαγγελματικές και εθνικές ομάδες του κόσμου. Με αφετηρία το λιμάνι του Ηρακλείου, οι αθλητές ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης τη διαδρομή τους και αφού περάσουν από την ενδοχώρα του Ν. Ηρακλείου, το Ρέθυμνο και τα ημιορεινά τμήματα του Αποκόρωνα και της Μαλάξας, σε μια άκρως απαιτητική διαδρομή, κατέληξαν στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, όπου τερμάτισαν μπροστά από τα Νεώρια.

Τους αθλητές θαύμασαν και εμψύχωσαν από κοντά, πλήθος κόσμου που βρέθηκε σε όλο το μήκος της διαδρομής, ενώ στον τερματισμό εκ μέρους του Δήμου Χανίων, το παρών έδωσε ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης και μέλη της δημοτικής αρχής, ενώ μαζί με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, χειροκρότησαν και συνεχάρησαν όσους τερμάτισαν. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «πρόκειται για μία ακόμα πολύ μεγάλη διοργάνωση για τα Χανιά, μία ακόμα απόδειξη πως τα Χανιά, η Κρήτη, μπορούν να διοργανώνουν σημαντικά γεγονότα αθλητισμού».

Στη συνέχεια, οι απονομές για το πρώτο εταπ έγιναν με φόντο τον Φάρο στο Ενετικό λιμάνι, στο χαρακτηριστικό σημείο των Χανίων, μπροστά από το Γιαλί Τζαμί, με τον Υφυπουργό, Λ. Αυγενάκη, τον βουλευτή, Β. Διγαλάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Ν. Καλογερή, τους Δημάρχους Χανίων και Ρεθύμνης, Π. Σημανδηράκη και Γ. Μαρινάκη αντίστοιχα και εκπροσώπους από την οργανωτική επιτροπή και τους χορηγούς της διοργάνωσης, να απονέμουν τις τιμητικές φανέλες, μαζί με πλακέτες λουλούδια και αναμνηστικά δώρα από τον Δήμο Χανίων. Μάλιστα, με μέριμνα του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου, παρατέθηκε ενεργειακό κέρασμα από τοπικά προϊόντα και χυμούς, αμέσως μετά τον τερματισμό.

Αναλυτικές πληροφορίες για τον αγώνα, τα αποτελέσματα και τις συμμετοχές βρείτε εδώ:
www.hellas-tour.gr  

Οι παράλληλες εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων

Στο πλαίσιο του «ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας» ο Δήμος Χανίων, η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, σε συνεργασία με την Cycling Greece, διοργανώνουν σειρά παράλληλων εκπαιδευτικών δράσεων για παιδιά και μεγάλους.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Δήμου Χανίων, που θα διαρκέσουν έως και τις 11 Μαΐου 2022, θα βρείτε εδώ: chania.gr

Share this

You may also like...